Aladdin chokladask 75 år!

Aladdin chokladask 75 år

Titta vad jag och syrran hittade på ICA Maxi i torsdags. I år fyller Aladdin 75 år. Med start 1939 har asken med mörk och vit choklad samt mjölkchoklad varit en favorit runt julen. Nu för tiden säljs mer än 2,5 miljoner askar varje år och fler än 50 olika smaker har skapats av Aladdin under de senaste 75 åren. Från och med oktober finns nu en jubileumask ute i affärerna, inspirerad av hur den allra första asken såg ut.

Jubileumsasken är fylld med tidigare favoriter från Aladdins sortiment från 1939 och framåt; såsom 40-talets marsipan, 50-talets storsäljare curacao och 70-talets berömda tosca. Det är en historisk odyssé i svenska folkets smakpreferenser och ger en bra inblick i hur chokladtrenderna har förändrats genom åren.

Aladdin fick också stor uppmärksamhet tidigare i år då två nya smaker ersätter långkörarna Trillingnöt och Körsbär i likör. Utifrån en urvalsprocess med konsumenterna har Hallonlakrits och Fläderblom valts ut att bli de nya smakerna. Jag själv föredrar faktiskt Paradis framför Aladdin, Jag är inte så förtjust i mörk choklad. Men det var roligt att se denna chokladask, såsom den såg ut när den först börjades säljas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *