Att minnas genom bilder

framkalla foton och sätta in i fotoalbum

Som bloggare fotar jag väldigt mycket och har (för många) många bilder sparade på datorn. Jag fotar också mycket när jag vill komma ihåg saker eller händelser. Då spelar det ingen roll om bilderna blir bra – bara jag kommer ihåg det jag vill komma ihåg. Istället för att låta alla dessa bilder ligga kvar i datorn så försöker jag då och då välja ut bilder som är speciella för mig, framkalla dem och sätta in i fotoalbum.

För ibland, när jag tvekar på mig själv och tycker att jag inte har kommit någonstans i livet, så kommer mina fotoalbum till användning. Genom att bläddra igenom dem och faktiskt fokusera på min egen resa – istället för att jämföra mig med andra – inser jag att jag faktiskt har varit med om mycket och har utvecklats otroligt mycket.

Det här händer dock alltför sällan. Den senaste gången jag framkallade foton blev det 106 stycken (från totalt fyra år tillbaka) och nu väntar arbetet att sortera dem i rätt ordning, ta reda på när fotona tog och skriva in det i albumet samt sätta in bilderna. Det är något jag skjutit upp ett tag eftersom det tar lång tid. Men det blir värt det när jag sedan kan bläddra bland bilderna och faktiskt påminnas om vad jag har varit med om.

Brukar ni framkalla foton eller har ni allt sparat digitalt? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *