Åtta julklappstips för dig som är lite sent ute

Julklappstips för dig som är sent ute, Förtrollade skogen - Johanna Basford

Nu är det bara fyra dagar kvar till julafton – känner ni av julstressen än? Jag var ute i god tid med att köpa julklapparna så idag tänkte jag  hjälpa er som kanske inte lyckats lika bra. Jag tipsar om saker jag fått eller köpt genom åren som jag verkligen uppskattar själv. Det handlar bland annat om presenter som kan ge avkoppling, sprida goda dofter samt förflytta en till en annan värld.

Målarbok för vuxna

Det låter kanske konstigt med målarböcker för vuxna men om du inte har provat det själv så kan det vara svårt att förstå vad som är så bra med dem. Det är ett sätt att slappna och målandet blir nästan meditativt – en perfekt julkapp som alla skulle uppskatta!

Mina förslag
Förtrollade skogen – Johanna Basford
Hemliga trädgården- Johanna Basford

Klocka

Nu för tiden är det kanske inte så många som fortfarande använder armbandsur men en tidslös och elegant klocka kommer nog uppskattas av de flesta – kanske allra mest av de som har svårt att hålla tiden. Klockor finns ju i olika tidsklasser; jag har alltid hållt mig under 400 kr-klassen och är riktigt nöjd med mina klockor.

Mitt förslag
Regal Slimline – Ur & Penn

Doftljus

Det är inte allas kopp te – men letar du efter julklapp till någon som är inredningsintresserad kan ett doftlljus passa bra. De finns i alla möjliga olika slags dofter – jag föredrar de friska och naturliga framför de kryddiga och allt för söta.

Mina förslag
Yankee Candle – Fluffy Towels
Sojaljus Vinteräpple – Lagerhaus

Böcker

Böcker känns som den klassiska julklappen – de är spännande att få, och vem vill inte krypa ner i soffan och förflyttas till en annan värld? Beroende på vilka slags böcker den du köper julklapp till föredrar så skulle jag rekommendera att köpa ett litet paket med olika böcker. Jag älskar mina klassiker jag fyndade för 10 kr/st men jag vill även tipsa om Novellix som ger ut presentaskar med fyra noveller av kända författare – perfekt för bokslukare som vill läsa mer noveller.

Mina förslag
Fyra svenska klassiker (Strindberg, Boye, Lagerlöf, Söderberg)
Fyra brittiska klassiker (Woolf, Lawrence, Dickens, Mansfield)
Fyra franska klassiker (Maupassant, De Beauvoir, Proust, Flaubert)

Smink

Fundera på om personen du ska köpa julklapp till använder eller önskar sig något speciellt smink. Målar personen naglar ofta kan ett kit med manikyrprylar och ett fint nagellack vara passande? Är personen blek och har svårt att hitta rätt nyans på foundations eller concealer så kan denna produkt från The Body Shop vara perfekt. Den är vit och ska blandas med foundation för att göra den ljusare – en produkt jag själv älskar!

Mitt förslag
Shade Adjusting Drops Light – The Body Shop

Parfym

En parfym är också en klassiker som räcker riktigt länge. Jag gillar även här ganska naturliga dofter – och tycker särskilt om denna från Zoella Beauty med lite vaniljtoner.

Mina förslag
Sweet Inspirations Body Mist – Zoella Beauty
Be Delicious Fresh Blossom EdP – DKNY

Handkräm

Vi borde bli bättre på att använda handkrämer, eller hur? De här små tuberna passar perfekt att ha i handväskan eller stående på handfatet  – redo för att användas. Handkrämerna finns i tre diskreta dofter – vanilj, aprikos och kokos – och skjunker snabbt in i huden.

Mitt förslag
Love Your Hands handkrämer – CCS i samarbete med Therese Lindgren

Mysiga och sköna textiler

Det är inget fel på mjuka paket, eller hur? Nya mysiga textilier som sängkläder och plädar är kanske inte de mest spännande julklapparna men de är garanterat de mjukaste och som nog ändå kommer användas mest i vardagen.

Mina förslag
Mönstrat påslakanset – H&M Home
Grovstickad pläd – H&M Home

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *