Åtta vintage- och second handbutiker i Mälardalsområdet

vintage och second hand i mälardalen

De senaste två åren har jag blivit riktigt intresserad av att gå på loppis och titta i vintagebutiker. När vi åkt till andra städer har jag haft som vana att kolla upp vad det finns för loppisar där. Jag har läst både Aftonbladets stora loppisguide över Svealand, Emma Sundhs vintagebutik-tips, Expressens 333 loppistips , Emmavintage.se-läsarnas lista över Sveriges bästa secondhand-butiker och kollat på Loppiskartan samt Vintagekartan. Det här är mina favoritloppis- och vintagebutiker i Mälardalsområdet, där jag bor.

1. Skultuna

Loppis i lada, Brännungsbacken
En liten lada med alla möjliga prylar. Sommaren 2013 åkte jag och syrran till Skultuna på en liten utflykt och besökte då bland annat denna loppis. Eftersom det ligger i en lada så blir det jättevarmt på sommaren och jättekallt på vintern, så tänk på det!

2. Västerås

Myrorna, Stora gatan 48
En lagom stor butik med kläder, skor, glas och porslin, möbler och inredning, böcker, leksaker, husgeråd och annat. Jag har inte köpt något här än men går ändå in hit ganska ofta. Det finns ganska mycket nytt här och inte så mycket vintage, vilket jag saknar.

3. Enköping

Lata pigan, Tillinge Vela 6
400 kvadratmeter utvalt vintage – möbler, mattor, lampor, porslin, tyger och mängder av vintagekläder. Har en Facebook-sida där det finns bilder på sortimentet. Jag har varit här två gånger, i augusti 2013 och i februari 2014.

4. Uppsala

Rut & Raul, Sysslomansgatan 14
En (ganska dyr) vintagebutik med klass som kanske inte har så mycket saker, men de saker som finns är av kvalitet. Här finns godbitar från tidigt 1900-tal blandat med moderna designerkreaktioner. Det finns kläder, väskor, skor, handskar och accessoarer i alla prisklasser.

5. Eskilstuna

Pingstkyrkans second hand, Smedjegatan 14
Jag går förbi denna butik på vägen från tågstationen till jobbet och på vägen hem en dag så gick jag in dit och kom ut med en blommig sommarblus för 25 kr. Här finns kläder, skor, väskor, accessoarer, skivor och lite finare föremål.

6. Mariefred

Qvartinge Antik, Qvartinge Gård
I en 2 500 kubikmeter stor lada utanför Mariefred finns möbler, udda inredningsprylar, både gamla och nya, böcker och tidningar, kläder och mycket mer. Eleganta, antika ting blandas med poppig 60-talsretro och flärdfull vintage. Här finns något för alla och man kan lätt spendera flera timmar här.

7. Norrköping

Myrorna, Gamla Rådstugugatan 18
En riktigt stor Myrorna-butik i två våningar med något dyr. Jag såg t.ex. ett glas från IKEA som kostar 5 kr, men som Myrorna säljer för 10 kr. Dålig stil! Här finns förutom husgeråd, glas och porslin även kläder, möbler och böcker, som på många andra Myrorna-butiker.

8. Stockholm

Old touch, Upplandsgatan 43
En 30 år gammal butik med en stor blandning av gamla kläder, textilier, skor, väskor, smycken och kuriosa. Det äldsta i butiken är daterat från 1890-talet och det yngsta från 1970-talet. När jag gick in här första gången tyckte jag att det var som ett museum, allt är så gammalt och det är proppfullt med saker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *