Berättelsen om Pi

berättelsen om pi av yann martel

Jag fick den här boken, Berättelsen om Pi, födelsedagspresent i augusti och har läst den nu under julen. Den har filmatiserats, trailern finns att se här. Jag bestämde mig för att läsa boken först och se filmen senare. Först blev jag lite besviken – den första tredjedelen av boken handlar inte alls om det som står på baksidan av boken. Det handlar inte alls om en pojke på en liten båt på havet. Det är mer bakgrundshistoria, hur Pi tänker om livet, religion och hur livet innan den fruktansvärda båtresan såg ut.

Det är nog först i mitten som det blev spännande. Just där finns det knappt några dialoger. Man får följa Pi och tigern, hur de försöker överleva på båten och hoppas hitta land. Ja, det är ju en fantastisk historia, men själva ramberättelsen (som man kan se lite av i början av filmtrailern på Youtube) tycker jag var alldeles för kort. Allt som allt, en helt okej bok, spännande ibland, men inte en av mina favoritböcker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *