PR-policy

Jag tycker om att länka till produkter jag använder och företag jag gillar och jag vill gärna tipsa mina läsare om dem. Mina åsikter är alltid mina egna och kommer aldrig kunna köpas. Jag skriver bara om saker jag skulle ha skrivit om även om jag inte fått ersättning för det.

Representerar du ett företag som kan vara av intresse för mig och mina läsare och vill skicka prover eller recensions­exemplar till mig? Fyll då i kontaktformuläret så hör jag av mig.

Precis som med all annan inkomst måste jag skatta för den ersättning jag får via bloggen. Jag prioriterar därför samarbeten med företag som erbjuder ersättning i form av pengar istället för produkter eller tjänster. Det är liksom lite svårt att betala mat, hyra och mina egna fakturor med produkter. Av den anledningen gör jag endast samarbeten med företag som delar mina värderingar.

Jag är sedan hösten 2016 moms­registrerad och godkänd för F-skatt.

Olika former av samarbeten/reklam på min blogg

Affiliatelänkar/Annonslänkar
Jag tjänar några procent  när mina läsare klickar på eller handlar på webb­shoppar genom mina länkar. Detta påverkar inte de som klickar på länkarna utan fungerar endast som en slags provisions­lön för mig som tipsar om produkter eller tjänster.

Här kan du se ett exempel på hur ett sådant inlägg kan se ut

Pressutskick
Jag tar gärna emot press­utskick men jag kan inte garantera att jag kommer skriva om dem på min blogg. Det beror på om jag tycker att de är intressanta och skulle rekommendera de till mina läsare men även hur jag bedömer värdet och relevansen av utskicket för min blogg.

Här kan du se ett exempel på hur inlägg med pressutskick kan se ut

Redaktionella samarbeten/Sponsrade inlägg
Jag får ersättning – i form av pengar, en produkt eller en tjänst – för att skriva ett inlägg i samarbete med ett företag. Detta påverkar inte min åsikt; jag skriver alltid vad jag själv tycker, inte vad företaget vill att jag ska skriva – och detta tycker jag är viktigt att mina läsare är införstådda med.

Här kan du se ett exempel på ett sponsrat inlägg

Reklammärkning

Jag är enligt marknads­föringslagen skyldig att tydligt markera ut reklam och samarbeten. Om detta inte sker är det dold marknads­föring – och med andra ord brott mot lagen. Jag vill dessutom vara med att bidra till en schysst bransch, där vi bloggare värde­sätter våra läsare och deras förtroende för oss.

Så här markerar jag ut reklam på min blogg

#JagSmygerInte

Jag har skrivit under uppropet #JagSmygerInte som är skapat av Influencers of Sweden (före detta Better Bloggers), Sveriges branschorganisation för social media influencers.

#JagSmygerInte uppmanar sociala medier-profiler att följa marknadsföringslagen och vara öppen och tydlig mot sina läsare om vilket innehåll som är köpt.

jagsmygerinte