Böcker att läsa i höstmörkret

böcker att läsa i höstmörkret

Hösten är ju verkligen en årstid då man ska läsa många böcker, eller hur? Tänk er att tända ljus i höstmörkret, luta sig tillbaka i soffan med en filt över knäna, dricka en kopp te eller varm choklad och börja läsa en bra bok medan man hör regnet mot fönstret. Jag ska försöka gå till biblioteket lite oftare i höst och jul för jag tycker verkligen om att läsa nya böcker.

Vi (David Nicholls)

Författaren av En dag har nu skrivit en bok om Douglas och Connie som har varit gifta i tjugofem år. När sonen Albie ska flytta hemifrån släpper Connie bomben: hon vill skiljas. Men först ska de tre åka på en sista familjesemester tillsammans, en Grand Tour genom Europas kulturhuvud- städer. Douglas tänker ut en plan för att vinna sin hustrus kärlek tillbaka, och för att reparera sin såriga relation till sonen. Men kommer han att lyckas?

Ett år med Freja (Saira Shah)

När Anna blir gravid börjar hon planera det perfekta livet i Provence för sig, mannen och sin perfekta baby. Dottern Freja föds dock med svåra hjärnskador. Trots det bestämmer sig Anna och Tobias för att genomföra flytten från London till Frankrike, där Anna tänkt sig att öppna restaurang. Eftersom ett hus i Provence visar sig överstiga deras tillgångar blir det istället en nedgången bondgård i Languedoc. Oron och ambivalenta känslor för dottern, konstant sömnbrist och en vacklande ekonomi frestar på äktenskapet. Men livet i den lilla byn bjuder också på blommande lavendelfält, mäktiga berg, andlös utsikt liksom nya vänner och hjälpsamma grannar.

Och snön smälter på Hester Street (Daisy Waugh)

Hollywood, 1929. Max och Eleanor Beecham är filmbranschens älsklingspar  begåvade, lyckade och lyckliga. När de bjuder in till sin årliga oktobermiddag flockas storheter som Charlie Chaplin, Douglas Fairbanks och Greta Garbo. Champagnen flödar och allas förmögenheter växer dag för dag, tack vare börsens fantastiska utveckling. Men under ytan krackelerar perfektionen, och hemligheter som legat begravda i åratal är på väg att uppdagas. Samtidigt tickar börsbarometrarna sakta men säkert mot undergången.

Sanningen om fallet Harry Quebert (Joël Dicker)

New Hampshire, sommaren 1975. En ung kvinna försvinner under oklara omständigheter och hennes förmultnade kropp återfinns inte förrän 2008, trettiotre år senare, när den påträffas nergrävd i den berömde författaren Harry Queberts trädgård. Bredvid Nolas kvarlevor hittar poliserna dessutom en kopia av manuskriptet till Queberts berömda genombrottsroman Roten till det onda. Quebert fängslas och anklagas för mordet, men till hans hjälp kommer hans före detta elev, Marcus Goldman. Tillsammans med polischefen i den lilla staden inleder Marcus en utredning som kommer att bli mer komplicerad än vad någon av de inblandade någonsin hade kunnat föreställa sig.

Stark som en björn snabbt som en björn (Kalle Zackari Wahlström)

Kalle Zackari Wahlström är ingen träningsperson. Men han älskar att träna och att pressa sig så hårt han bara kan. I den här boken berättar han på ett pekpinnebefriat och roligt sätt hur man kan hitta sin träningsglädje utan att nödvändigtvis vara en duktig typ som äter stenålderskost ur en plastburk varje dag. Han har också testat olika träningsformer och skrivit personliga berättelser om detta; exempelvis Örnmarschen, Bodybuilding-SM och Lidingöloppet.

Inred med vintage (Elsa Billgren)

Det finns få saker gör ett hem så trivsamt som en modern vintagestil. Elsa Billgren berättar om hur du skapar ett personligare hem hjälp av med gamla ting. Här får du tips om hur du skapar ett vackert stilleben genom att till exempel låta en gammal champagnekupa agera kruka åt en klumpig suckulent och om hur du skapar en härligt sliten drivvedskänsla även på nyare plank. Fördjupa dig i avsnitt om tidstypiska inredningsdetaljer och läs om hur du får till den rätta vintagekänslan med färger som antikvitt, kockumgult och petrolblått.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *