Böcker att se fram emot i höst

Hösten är väl en perfekt tid att sätta sig i soffan under en filt, dricka en god kopp te eller varm choklad och börja läsa massor av nya böcker? Jag själv är ganska dålig på att ta mig tid att läsa men jag ska bli bättre på det. Här kommer några exempel på nya och kommande böcker som jag vill läsa i höst.

Böckerna Tillbaka till Black Rabbit Hall av Eve Chase, Arvet efter dig av Jojo Moyes och Vakna av Anna Hope

Tillbaka till Black Hall – Eve Chase

En ödesdiger sommar. En lycklig familj som förändras för alltid. Sent 1960-tal, familjen Alton tillbringar somrarna i Cornwall, på sitt vackra men förfallna gods Black Rabbit Hall. De idylliska sommardagarna följer händelselösa på varandra – tills tragedin en dag drabbar familjen och allt förändras. Många år senare söker Lorna och hennes fästman efter ett slott att fira sitt bröllop på, och hamnar på Black Rabbit Hall, ovetande om att Lornas egen historia är sammanflätad med godsets. Tillbaka till Black Rabbit Hall är en roman för alla som älskar Downton Abbey och Kate Morton.

Arvet efter dig – Jojo Moyes

Lou tampas med skuldkänslor över att hon inte lyckades förmå Will att fortsätta leva, samtidigt som hon själv ställs inför en hel rad nya utmaningar. Hon lovade Will att våga mer och att leva sitt liv fullt ut. Men hur? Och om man lärt sig att kärleken ibland lämnar en med outsäglig sorg och saknad, vågar man då bli kär igen? Jojo Moyes uppföljare till succéromanen Livet efter dig är fylld av stora känslor, humor, svåra val och en stor dos igenkänning.

Vakna – Anna Hope

London 1920. En tragisk hemlighet knyter samman tre kvinnor: Hettie, vars bror drabbats av granatchock; Evelyn, som fortfarande sörjer sin älskade; och Ada, som aldrig fått något officiellt brev om sin sons död, och fortfarande hoppas att han ska komma hem. Samtidigt som mysteriet som förenar dem börjar nystas upp, påbörjas Den okände soldatens resa från ett franskt fält till hemlandet. Det brittiska folkets sinnesstämning börjar äntligen bli mottaglig för att det finns en framtid, även efter det stora kriget. Men kan dessa tre kvinnor någonsin släppa taget om det förflutna?

Text- och bildkälla: Printz Publishing
Böckerna Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty, Elizabeth är försvunnen av Emma Healey och Alma Whittakers betydelsefulla upptäckt av Elizabeth Gilbert

Öppnas i händelse av min död – Liane Moriarty

Cecilia Fitzpatrick är en framgångsrik affärskvinna, en mycket älskad fru och mamma och omtyckt av många. Hennes äktenskap med John-Paul är lyckligt, de har tre döttrar och bor i Sydney i Australien. En dag när hon är uppe på vinden ramlar en kartong ner från en hylla. Ur kartongen faller ett förslutet kuvert. Brevet är till Cecilia från John-Paul, men får öppnas endast då han är död. John-Paul ber henne slänga det utan att läsa. Men Cecilia blir inte lugnad utan ännu mer förbryllad. Varför fanns brevet på vinden, i en obetydlig kartong? Ska hon trots allt öppna brevet och läsa? Plötsligt har hennes liv tagit en helt ny vändning på grund av ett brev från hennes man, ett brev som innehåller något hon aldrig skulle kunna föreställa sig.

Elizabeth är försvunnen – Emma Healey

”Elizabeth är försvunnen” står det på lappen skriven med 80-åriga Mauds egen handstil. Men hon kan för allt i världen inte komma ihåg vad hennes anteckning betyder. För på senare tid har Maud blivit glömsk. Ibland känner hon inte ens igen sin dotter Helen. Men trots sin förvirring är Maud helt säker på att någonting har hänt med väninnan, och hon är fast besluten att ta reda på vad. Kan jakten på Elizabeth hjälpa henne att finna sanningen bakom det mysterium som förföljt henne i hela livet: försvinnandet av Mauds storasyster, Sukey, strax efter andra världskrigets slut?

Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter – Elizabeth Gilbert

Likt en kvinnlig Charles Darwin söker sig Alma Whittaker till vetenskapens värld, men mannen hon älskar drar i motsatt rikting: mot det andliga, gudomliga och magiska. Tillsammans söker de livets mening. Den unga Alma Whittaker är vetgirig och lättlärd, hon trivs bättre bland växter och djur än med andra barn. Alma blir så småningom en klartänkt vetenskapsman och hennes man Ambrose en utopisk konstnär. Men världen är föränderlig och Alma får flera av sina föreställningar satta i gungning. 

Text- och bildkällor: Albert Bonniers förlag, Forum bokförlag, Massolit Förlag och Printz Publishing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *