De 10 mest lästa inläggen sedan juli

bloggstatistik sidvisningar carolinewm.se

I början av juli flyttade jag över min blogg från en gratisportal till webbhotell. Så nu, när det gått drygt tre månader, tänkte jag att vi kunde ta en titt på vilka inlägg som ni besökare läst mest. Diagrammet ovan föreställer antal besökare från juli till hittills, i början av oktober. Jag använder Google Analytics för att undersöka bloggstatistik och jag rekommenderar verkligen alla som bloggar eller driver hemsidor att börja använda det.

Som ni ser så handlar inläggen om många olika saker eftersom jag hittills har bloggat ganska brett. Ganska så snart, i och med lanseringen av den nya bloggdesignen, så kommer jag nischa bloggen lite mer. Det kommer förhoppningsvis göra det lättare för både läsarna att få ett hum om vad detta är för en slags blogg men även för mig själv att kunna beskriva den på ett vettigt sätt.

1. Hösten i SVT – fyra serier jag ser fram emot

SVT har laddat upp med massor av spännande program till hösten – här finns verkligen något för alla. Dramaserier och historieprogram blandas med dokumentärserier och tävlingsprogram. Några av programmen visas exklusivt på SVT Play. Jag har hittat fyra program som jag särskilt ser fram emot…

2. Efter tre år med balsammetoden

Efter tre år och sju månader med balsammetoden har jag nu bestämt mig för att det räcker. Jag vill göra mer med mitt hår – prova roliga frisyrer, börja använda både platt- och locktången igen och att genomföra en förändring. Det är dags att sluta med balsammetoden…

3. Välkomna till carolinewm.se!

Så där, nu är bloggen flyttad till en ny adress, äntligen! All text, alla bilder och alla kommentarer – men just nu ligger inläggen lite huller om buller i fel kategorier, så jag håller på att städar och optimerar bloggen. Det kommer nog ta någon vecka att göra klart, det handar ju trots allt om innehåll från totalt tre år…

4. Ett brev till mitt 16-åriga jag

Idag fyller du 16 år, grattis på födelsedagen! Det känns kanske som lång tid tills du fyller 26, men det kommer gå så fort – för fort. Du har nu stora planer för framtiden men du kommer så småningom inse att åldern egentligen inte spelar så stor roll…

5. Nu börjar en ny slags resa – som egenföretagare

I onsdags fick jag ett brev från Skatteverket om att min ansökan om FA-skatt blivit godkänd, vilket betyder att jag numera är egenföretagare! Jag var beredd på att vänta på det här beskedet i flera månader, men det tog inte ens en vecka från att jag registrerade mig till att jag fick F-skattesedeln…

6. Godis från Skottland

Min syster har åkt till Skottland några vändor det senaste året och sist kom hon hem med bland annat lite godis som jag fick smaka på. Jag tycker ju att det är roligt att prova ny mat, och Storbritannien har många sorters godis som vi inte har i Sverige.

7. Så rensar du garderoben effektivt inför hösten

Något jag försöker göra regelbundet inför varje ny årstid är att rensa i garderoben. Den här veckan har det faktiskt känts som att hösten är på ingång, så igår avsatte jag några timmar åt detta projekt. Det känns alltid mycket bättre när det är ordning och reda bland kläderna.

8. Vem äger egentligen dina bilder på Instagram?

I och med att jag flyttade över bloggen till denna domän, för snart två månader sedan, skaffade jag (äntligen?) Instagram. Jag har länge tyckt att bloggen borde vara min enda kanal – det är den enda kanalen som jag äger och kan bestämma helt själv över…

9. Du blir aldrig fullärd – hur mycket du än läser på

Att starta ett företag och att skriva affärsplanen är lite som att plugga till ett prov. Fast samtidigt inte. Det kan kanske snarare liknas vid att ta körkortet. Du kan läsa i teoriboken, göra test och förbereda dig men du behöver ju faktiskt sätta dig i en bil och börja köra för att kunna ta körkortet…

10. Dags att höststäda bloggen

Som ett steg i att försöka skapa nya bra vanor vill jag försöka skala ner lite – logga ut och rensa för att känna att jag inte lägger ner tid på saker som inte är viktiga för mig. Hösten och vintern är ju en tid som är känd för att ge depressioner, något jag råkade ut för förra året.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *