Den trettonde historien

den trettonde historien diane setterfield

Det är andra gången jag läser Den trettonde historien och det är konstigt hur man kan glömma bort en boks handling så som jag gjorde. Jag gillar den här stilen; den utspelar sig på ett stort gods ute på landet, handlingen hoppar mellan nutid och dåtid och det finns många mysterier. I mitten någonstans tappade jag bort mig, jag hade svårt att hänga med i vad som var huvudkaraktären Margaret och vad som var författarinnan Vidas tankar. Men det är nog där som mysteriet tätnar och det blir riktigt spännande.

Slutet, jag ska inte berätta för mycket om det, det var slutet som jag blev överraskad över, trots att detta var andra gången jag läste boken. Att jag kunde glömma bort hur det slutade! Det är en riktig knorr på slutet och Diane Setterfield har lyckats knyta ihop säcken på ett bra sätt. Jag har hört att hon ska komma ut med en ny bok snart, jag är ganska nyfiken på den och hoppas att den är lika bra som denna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *