Efter tre år med balsammetoden

lockigt hår med balsammetoden

Efter tre år och sju månader med balsammetoden har jag nu bestämt mig för att det räcker. Jag vill göra mer med mitt hår – prova roliga frisyrer, börja använda både platt- och locktången igen och att genomföra en förändring. Det är dags att sluta med balsammetoden.

Jag tar det från början

Jag har berättat om detta förut, men här kommer kortversionen. I januari 2013 led jag av eksem och torr hårbotten och när jag googlade om det så hittade jag information om balsammetoden. Det innebär att man tvättar håret med produkter som är fria från bland annat sulfater, alkoholer, mineraloljor och silikoner. Dessa ämnen torkar bland annat ut håret och ger det sken av att vara friskt och starkt. Så jag läste på massor (Stina har en komplett guide, rekommenderas starkt!) och köpte godkända produkter.

Det blev snabbt en vana att bara tvätta håret med balsam. Det gick åt mycket mer balsam (särskilt med så tjock hår som jag har) men håret blev mindre frissigt, hårbotten mindre torr och lockarna mer kontrollerbara. Jag höll inte på lika mycket med håret för att få ordning på det eftersom det skötte sig självt. Istället för att använda locktången gjorde jag flätor i håret för att få det mer lockigt utan att utsätta det får värme.

produkter till balsammetoden

Schampo, balsam, återfuktande hårbottengel, hårolja och hårmask – alla godkända att använda till balsammetoden

Men nu är det dags för en förändring

Så jag har nu i sommar bestämt mig för att sluta med balsammetoden. Jag har ärligt talat glömt bort hur mitt hår betedde sig innan jag slutade med schampo. Att det var tjock och långt vet jag ju, och det går det inte att göra så mycket åt, men hur håret beter sig nu är en klar förbättring. Nu vill jag börja använda vanliga produkter igen och testa nya frisyrer. Håret är ändå en del av mig och jag har hittills haft noll inspiration över vad jag ska göra med det. Om håret blir torrt igen är det bara att återvända till balsam, som jag nu vet fungerar riktigt bra.

Det skulle vara spännande att få höra om någon av mina läsare har provat balsammetoden och hur det har fungerat?

Tidigare inlägg

Att sluta använda schampo – Del 1
Att sluta använda schampo – Del 2
Tre månader med Balsammetoden
Sex månader mot Balsammetoden
Ett år med Balsammetoden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *