Ett år med Balsammetoden

ett år med balsammetoden

För att sammanfatta det lite: Jag har slutat tvätta håret med schampo för att sluta utsätta håret för produkter som innehåller främst mineraloljor, silikoner, sulfater och alkoholer. Jag hade tidigare eksem i hårbotten och det såg allmänt riktigt torrt ut så jag ville ha en förändring. Nu har jag inte använt schampo, stylingprodukter eller locktången på över ett år och det är riktigt bra. Jag låter håret självtorka, har det ofta uppsatt i en knut eller fläta och låter det mest bara vara.

Innan du börjar med Balsammetoden måste du tvätta ur håret med ett så kallat ”Sista schampo”, som innehåller ämnen som sköljer det helt rent. Efter det är det fritt fram att börja använda balsam istälelt för schampo i hela håret.

En månad

Efter en månad med balsammetoden bytte jag balsam till  Loreal Elvital Volume Collogen som gjorde att det inte längre kliade i hårbottet. Det var också nu som jag tyckte att lockarna i håret blev mer definierade.

Tre månader

Efter tre månader märkte jag ingen större skillnad. Jag började vänja mig vid bara balsam, det blev en rutin. Efter sex månader började jag använda Garnier Fructis Pure Volume Balsam samt Loreal Elvital Nutri Gloss inpackning – båda luktade jättegott.

Tolv månader

Efter nio månader hade mitt hår vuxit jättemycket. Jag använde samma produkter som efter sex månader och tyckte att det funkar bra. Jag ser ingen anledning till varför jag inte ska fortsätta med Balsammetoden.

Sammanfattning

Om man vill börja med Balsammetoden så kan jag tipsa om att googla efter godkända balsam innan man börjar. Det finns vissa krav och det finns listor som cirkulerar på Internet med vilka produkter som är godkända, t.ex. över godkända sista-schampo samt balsam. Det lättaste är att helt enkelt bara välja ett balsam från ett märke man känner igen och som är lätt att få tag på (t.ex. i matbutiken). Det kommer behövas med balsam än vad man tror eftersom det är viktigt att man masserar in hela hårbotten samt topparna med det.

Är ni nyfikna på detta så är det bara att prova. Om det inte känns bra så är det ju enkelt att gå tillbaka till schampo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *