Fallhöjd av Nick Hornby

Fallhöjd av Nick Hornby

Nick Hornby är känd för romaren som Om en pojke, High Fidelity och Juliet, Naked, men den här boken är annorlunda. Jag kan säga redan nu att jag inte gillade den här boken. Jag brukar kanske vara ganska negativ i mina recensioner, vare sig det handlar om böcker, filmer eller mat, men jag skriver som det är och nu råkar jag inte gilla den här boken särskilt mycket.

För det första, vem skulle komma på att skriva en bok om fyra människor som inte känner varandra som tänkt begå självmord? Själva handlingen är så overklig (hur stor är chansen att alla skulle träffas på taket där de tänkte hoppa från på en och samma kväll?), jag köper den inte. Karaktärerna är så olika att jag inte tror att de ens skulle bry sig om varandra, ännu mindre träffas mer än den gången de hade tänkt hoppa ner från taket.

fallhöjd nick hornby

Det finns sidor i boken som bara är fylld av dialog, riktigt irriterande, men sen finns det också sidor med monologer. Det är dessa sidor som jag helst läser. Boken har några bra insikter och tankar om just självmord och vad som gör livet värt att leva. Den är lite analytisk och just detta var intressant, men jag kommer inte läsa boken igen och skulle inte tipsa om den.

Men… boken har filmatiserats och har bland annat Pierce Brosnan, Toni Colette, Imogen Potts och Aaron Pauli huvudrollerna och jag tror att filmen blir bättre än boken. Se trailern här.

fallhöjd nick hornby

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *