Fem nya böcker att läsa i höstmörkret

Fem nya böcker att läsa i höstmörkret

Hösten är verkligen den perfekta årstiden för att läsa böcker. Medan regnet öser ner i höstmörkret känns det så mysigt att krypa ner under en mjuk filt och fördjupa sig i en bok. Jag, som tycker om att läsa, har som vana att gå in på bokförlagens hemsidor lite då och då för att kolla upp kommande böcker. Jag hittade särskilt fem nya böcker som jag verkligen ser fram emot att läsa i höst.

Harry Potter och Det fördömda barnet av J. K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany

Harry Potter och Det fördömda barnet - J. K. RowlingDen åttonde berättelsen om Harry Potter som inte alls är en bok som många tror. Detta är ett teatemanus av pjäsen med samma namn (som hade premiär i somras) som Harry Potter-skaparen skrivit i samarbete med Jack Thorne och John Tiffany.

Här får vi följa Harry Potter nitton år efter den senaste boken. Han är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, make och pappa till tre skolbarn. Medan Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, måste hans son Albus slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. De båda inser att mörkret ibland kommer mörkret från platser man inte väntat sig.

Belgravia av Julian Fellowes

Belgravia av Julian Fellowes

Skaparen av tv-serien Downton Abbey har nu gett ut en bok i samma stil som serien. Det här är en bok om en hemlighet som nystas upp bakom de eleganta portarna i Londons mest exklusiva kvarter.

Den utspelar sig under 1800-talet och vi får följa det nyrika paret James Trechard och hans hustru Anna. Paret har kopplingar till Lady Brockenhurst, som tillhör en av landets äldsta familjer. Berättelsen börjar 1815 på en bal där två familjers liv förändras för alltid. I Belgravia får vi följa relationer, ambitioner och romanser i societetens vackra salonger såväl som i tjänarmatsalen en trappa ner.

När andetagen blir till luft av Paul Kalanithi

När andetagen blir till luft - Paul KalanithiPaul Kalanithi är trettiosex år och blivande läkare när han får beskedet att han har fått långcancer. Från att ha varit läkare till att själv bli patient. Framtiden som han och hans fru hade planerat går i spillror.

Författaren skrev den här boken under de sista månaderna i livet. Han beskriver sina livsval och de frågor han brottas med. Vad gör livet värt att leva inför döden? Hur ska man ta vara på sina sista månader i livet? Kan man skaffa barn trots att man inte kommer få vara med när det växer upp? När andetagen blir till luft är en djupt rörande och gripande memoar.

Ibland mår jag inte så bra av Therese Lindgren

Ibland mår jag inte så bra - Therese LindgrenYoutube-profile Therese Lindgren tar sig an ett svårt ämne på ett ärligt och personligt sätt. Psykisk ohälsa är något som är vanligt och hon vill med denna bok berätta om sin egen resa. I boken varvar hon egna erfarenheter med fakta ifrån olika vinklar.

Hon delar även med sig av tips som hur du andas dig ur en panikattack, hur du kan prata om ditt tillstånd med vänner och familj eller något så grundläggande som hur du tar dig upp ur sängen på morgonen. Ibland är det såklart viktigt att man söker professionell hjälp och andra gånger kan man faktiskt må bättre av att ”acceptera läget”.

 

 

Toner i natten av Jojo Moyes

Toner i natten - Jojo Moyes

Av samma författare som skrivit Arvet efter dig – som jag precis läst klart- kommer nu en berättelse om livsdrömmar. Isabel, en violinist, har en attraktiv make, två fina barn och en fantastisk våning mitt i London. I nästa stund har hon förlorat sin man och står ensam på ruinens brant.

Hon ärver en herrgård ute på landet och får hjälp av en granne med renoveringen. Men Isabels omstart i livet visar sig vara allt annat än okomplicerad. När Isabel och hennes barn flyttar in i huset, kolliderar livet och drömmarna hos alla inblandade. Hur långt är man egentligen beredd att gå för att få sitt drömhem?

Källor: Forum Bokförlag, Printz Publishing, Nordstedts och Rabén & Sjögren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *