Fjärde säsongen av Downton Abbey på SVT!

Nu på lördag börjar SVT sända den fjärde säsongen av den brittiska dramaserien Downton Abbey. Jag tycker att det ska bli riktigt spännande, jag har redan sett de första avsnitten och vet att det kommer bli riktigt bra, precis som de tidigare säsonger.

När fjärde säsongen börjar, 1922, är det sex månaders sedan Matthew omkom i en bilolycka på väg hem från sjukhuset där han precis träffat sin och Marys son för första gången. Mary är fortfarande förlamad av sorg och har inte förmått skapa en relation till sonen George. Hela familjen gör allt de kan för att få henne komma tillbaka till livet. 

Lady Edith uppvaktas av sin arbetsgivare och nära vän Michael Gregson, publicisten. Deras relation ser ut att ta ett nytt steg när Gregson anar en väg ut ur sitt olyckliga äktenskap och därmed en möjlighet för honom att Edith att vara tillsammans. Under tiden är tjugotalet i full sving och förändringens vindar sveper genom landet. Kusin Rose, som numera bor hos familjen Crawley, suktar alltjämt efter Londons glitter och glamour, något som ställer till det för familjen. Och en trappa ner på Downton Abbey bubblar passionen och unga hjärtan riskerar att krossas.

Seriestart nu på lördag 2 november kl. 21:30 i SVT1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *