Fyra program på SVT att se fram emot i jul och nyår

På SVT i jul - Fröken Frimans krig, Grantchester, Doctor Thorne, Dehlis vackraste händer

Bildkällor: SVT, ITV

I jul och nyår har vi många bra tv-program att se fram emot. SVT tipsar själva om sitt utbud och det har blivit lite av en tradition att jag också delar med mig av de program jag ser fram emot mest.

Ni har väl inte glömt att titta på årets julkalender – Selmas saga? Om ni gjort det så finns alla avsnitt att se på SVT Play i efterhand. Och ni har väl inte missat att den fjärde säsongen av den brittiska serien Sherlock börjat sändas i hemlandet första januari? Trailern kan ni se HÄR.

Vem är peppad för julen?

Fröken Frimans krig

25 december kl. 21:00, SVT1 (del 1 av 3)

I den tredje säsongen av denna miniserie om klass- och kvinnokamp under tidigt 1900-tal blir en väninna till Dagmar Friman felaktigt registrerad som protituerad. Fröken Friman och hennes vänner och kollegor på Svenska Hem blir oeniga om prostitution verkligen är en fråga som kooperativet ska driva.

Grantchester

28 december kl. 22:00, SVT1 (julspecial)

I den brittiska serien får vi följa en präst och en polis som löser mordfall på den engelska landsbygden på 1950-talet. I julspecialen inleder pastor Sidney ett förhållande med en gift och gravid kvinna, Emma, som lämnat sin make. En situation som många av hans församlings­medlemmar inte tycker om.

Doctor Thorne

1 januari kl. 20:00, SVT2 (del 1 av 3)

Denna brittiska miniserie av Downton Abbey-skaparen Julian Fellowes är baserad på den viktorianska romanen av Anthony Trollope. Vi får följa Doktor Thorne bor med sin brorsdotter Mary som har allt hon kan önska sig, utom pengar till en hemgift. Hon är dock det oäkta barnet till Thornes bror, en kvinnotjusare som dödades för sina synder i ett fylleslagsmål.

Delhis vackraste händer

1 januari kl. 21:00, SVT1 (del 1 av 3)

Denna svenska dramaserie är baserad på en bok av Mikael Bergstrands. Göran är en medelålders frånskild man som plötsligt får sparken. Hans barn vill inte umgås med honom och hans föredetta fru har skaffat en ny man. Göran bestämmer sig för att följa med sin egocentriske vän på en charterresa till Indien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *