Hösten i SVT – fyra serier jag ser fram emot

hösten 2016 i svt

SVT har laddat upp med massor av spännande program till hösten – här finns verkligen något för alla. Dramaserier och historieprogram blandas med dokumentärserier och tävlingsprogram. Några av programmen visas exklusivt på SVT Play. Jag har hittat fyra program som jag särskilt ser fram emot men andra program som verkar spännande är Naken, ett experiment där vår materialistiska livsstil ställs på prov, och Fråga Lund, där programledaren Kristian Luuk tillsammans med landets fem mest spännande experter skapar ett underhållande vetenskapsprogram.

3 september kl. 21.00 i SVT 1 – Enkel resa till Korfu
enkel resat till korfu hösten i svt

Brittisk dramaserie i sex delar som bygger på Gerald Durrells böcker om en änka, Louise Durrell, som 1935 bestämmer sig för att börja ett nytt liv och flyttar med sina fyra barn till Korfu i Grekland. Beslutet att lämna Bournemouth i England var enkelt – och barnen följer med på resan mot ett förfallet hus i Korfu. Väl i den nya landet försöker de anpassa sig till det nya livet.

15 oktober kl. 21.30 i SVT1 – The Collection

the collection hösten i svt

En dramaserie som utspelar sig 1947 i Paris som är kraftigt påverkat av världskriget. Två bröder som är varandras motsatser, Paul och Claude driver tillsammans modehuset Sabine. Bröderna vill olika saker samtidigt som hemligheter hotar att slita isär familjen. De överlevde kriget med till vilket pris?

November i SVT Play – Insiativet

insiativet hösten i svt

Denna skruvade dramaserie handlar om en grupp människor som beger sig ut på stan iklädda superhjältedräkter för att hjälpa folk och skapa ett tryggare samhälle. De startar Säkerhets-Insiativet, medvetet felstavat för att få fler träffar på Google. Samtidigt följer ett kamerateam varje steg de tar. Men det finns ett konkurrerande team med egen bil.

14 november kl. 20.00 i SVT1 – Historieätarna

historieätarna hösten i svt

Den tredje säsongen av Historieätarna innehåller bland annat 1950-talet, den gustavianska tiden, 1990-talet och 1600-talet. Lotta Lundgren och Erik Haag äter, dricker, lever, jobbar, pratar och leker sig igenom varje epok. Deras syfte är att komma åt upplevelser och insikter som den vanliga historieskrivningen förbisett.

Källa: SVT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *