Jamie Olivers imponerande ciabatta-måltid

ciabattabröd med creme fraiche och mozarella, hackade tomater, olivolja och sallad, recept av jamie oliver

Den här maträtten är perfekt för dagar då du inte riktigt vet vad du ska äta till lunch eller middag, eller då du kanske inte riktigt är sugen på mat men måste äta något för ordningens skull. Detta är inte vilka brödskivor som helst – det är rostade ciabattabröd med krämig creme fraiche, mozzarella, hackad chili och tomater, citronsaft samt olivolja. På alltihop har jag lagt en näve blandad sallad.

Jag och min familj brukar kalla denna maträtt för Jamie Oliver-mackan, eftersom det är han som gjort receptet. De här två skivorna räcker gott och väl som en stadig måltid men går även att fixa ihop som förrätt.

CIABATTA MED MOZZARELLA OCH TOMAT

2 skivor ciabatta-bröd
1/2 vitlöksklyfta
8 skivor mozzarella
6 msk creme fraiche
Salt och peppar
1/4 citron
1 tomat
1/2 chili
1 tsk olivolja

Grilla ciabatta-skivorna några få minuter i ugnen – de får inte bli brända! Dela vitlöksklyftan och gnid den mot insidan av bröden. Skär mozzarellan i cmtjocka skivor och lägg dem på bröden. Bre över creme fraiche, krydda med salt och peppar. Finhacka skalet från citronen och strö över. Pressa även lite citronjuice över allt. Hacka tomater i kuber. samt halvera, kärna ur och finhacka chilin och strö över. Ringla över lite olivolja.

Receptkälla: Jamie Oliver

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *