Jordnötssmörskakor

jordnötssmörskakor

Vi har en burk jordnötssmör i kylskåpet som jag och min syster försöker äta upp. Vi var nyfikna på jordnötssmör, vi har läst många bloggar och många verkar tycka om det. Så vi köpte Green Choice ekologiska jordnötssmör med 99,3% jordnötter i. Jag blev dock lite besviken, det har en konstig eftersmak. Så nu försöker vi äta upp den fort även om det inte är så väldigt gott. Som tur är hittade jag ett recept på jordnötssmörskakor som vi provade och jag lade också till vit choklad som jag tyckte passade bra med jordnötter.

Kakorna blev riktigt goda och knapriga. Jordnötssmörssmaken blandades ut och det blev ingen sådan där konstig eftersmak. Farinsockret gör också att det får en lite knäckig smak. Jag kommer spara det här receptet, även om jag inte gillar jordnötssmör så mycket.

JORDNÖTSSMÖRSKAKOR MED VIT CHOKLAD

Recepter ger ca 10 kakor
2 ¾ dl vetemjöl
½ tsk salt
1tsk bakpulver
Drygt 1 dl socker
Drygt 1 dl farinsocker
Drygt 100 g smör
Drygt 1 dl jordnötssmör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Några rutor vit choklad

Blanda socker, farin, smör, vaniljpulver och jordnötssmör. Vispa i ägget.  Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i. Hacka den vita chokladen i små bitar och blanda i. Forma till små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta ut bollarna med en gaffel så att de blir randiga. Grädda i 190-200 °C mellan 8 och 10 minuter.

Receptkälla: Söta Saker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *