Muffins med kanel och äpple

äpple- och kanelmuffins

Om ni vill baka något gott till helgen så rekommenderar jag dessa äpple- och kanelmuffins. Jag älskar verkligen kanel och det blir gott med äppelbitar i dessa muffins. Jag skulle faktiskt kunna äta bara smeten för den är så god! Jag brukar se till att alltid ha dessa eller vanliga chokladmuffins i frysen, så det bara är att tina upp några om jag blir sugen på något gott.

ÄPPLE- OCH KANELMUFFINS

50 g margarin
1 – 2 äpplen
2.5 dl vetemjöl
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl mjölk

Ca 15 – 20 st.

Sätt ugnen på 225 °C. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar. Smält margarinet i en kastrull och låt svalna. Skala, kärna ur och hacka äpplena i småbitar. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en liten skål.

Vispa ägg och socker poröst i en annan större skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen. Rör även ner mjölk, det smälta smöret och äppelbitarna. Här är det viktigt att smaka på smeten, den är riktigt god.

Häll i smeten i muffinsformarna, fyll till ungefär 2/3. Ställ muffinsplåten mitt i ugnen och grädda i ca 10 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *