Nu har det gått för långt!

Jag ska nu berätta en rolig historia men jag är inte säker på om den är rolig eller sorglig. I onsdags fick jag ett brev från Arbetsförmedlingen, en kallelse till ett informationsmöte om ett praktikprojekt som heter YOU. Brevet såg väl ut som vanliga kallelser från Arbetsförmedlingen brukar se ut, förutom en liten sak. Det står inte vilken dag som detta informationsmöte ska ske – tiden står dock, men inte datumet.

Lite klantigt kan man ju tycka, Arbetsförmedlingen är ofta klantiga. Men det tar inte slut här. I går fick jag detta brev, ännu en kallelse, och nu blir jag nästan lite orolig. Jag trodde nu att jag skulle få ett brev där det stod vilket datum mötet är på, men det var det inte. Läs vad som står i kallelsen nedan.

kallelse arbetsförmedlingen

Jag är alltså kallad till ett informationsmöte om bussutbildning och bussyrket. Jag kan efter mötet ha ett enskilt samtal om hur jag kan utbilda mig till busschaufför. Jag är utbildad informatör och jag är kallad till ett möte om hur jag kan bli busschaufför!? Numera tycker jag att Arbetsförmedlingen är ett skämt (eller det var en lögn, det har jag tyckt ett bra tag nu). Är de så dåliga på att uppfylla sitt syfte – att förmedla arbete – att de vill att utbildade informatörer ska ändra bana helt och utbilda sig till busschaufför? Är det sådan brist på busschaufförer, eller?

Detta är ju inte det första misstaget som Arbetsförmedlingen gjort för mig, det hör inte längre till ovanlighetens skull, det är snarare en vardag att de schabblar bort sig. Så det är ju inte så konstigt att Arbetsförmedlingen har ett dåligt rykte – det är ju ett rykte som de faktiskt förtjänar!

2 reaktioner på ”Nu har det gått för långt!

  1. Anonym skriver:

    Men herre jisses vilket satans klanteri. Ring och fråga vad fasen de sysslar med? Skriva att ett möte är obligatoriskt men inte skriva med dag och sen försöka få dig byta bana efter utbildning? SINNES! Men lite får en väl skratta ändå.

    • Caroline skriver:

      Ja, det är ju faktiskt roligt men samtidigt har jag tappat förtroendet för Arbetsförmedlingen helt efter detta. Jag ringde och klagade, försökte att inte låta så arg och besviken som jag var, och de avanmälde mig till mötet om bussutbildningen, och sa att det hade skett ett misstag (de är bra på att göra sådana). Så dålig som deras kommunikation är så borde ju jag kunna få börja jobba hos dem som informatör, de verkar ju behöva sådana! Men det skulle aldrig vara ett alternativ för mig, jag skulle aldrig jobba för en organisation som beter sig så här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *