Så här tänkte jag kring packandet inför min första utlandsresa

packa för första utlandsresan

Jag har en slags tradition här på bloggen att varje vår visa upp innehållet i min väska. Men i år vill jag göra det lite annorlunda. I slutet av mars åkte nämligen jag tillsammans med min syster till Edinburgh – vilket också blev min allra första utlandsresa. Så jag tänkte att det kunde vara spännande att berätta hur jag tänkte kring det här med att packa för en utlandsresa. Vilket på ett sätt ändå blir lite som att berätta vad som finns i min väska, men i det här fallet då en resväska istället för vanliga handväskan.

Att avgöra vad som behövs packas med och vad som kan lämnas hemma

Att åka till ett annat land, spendera några dagar där (för mig var det 4 dagar) och kanske inte ha tillgång till alla de saker man är vad vid kan vara lite skrämmande. Det är lätt att bli lite blind för alla prylar och saker man har hemma – en del som man använder mer sällan än andra, men som ändå finns där, redo att användas på något sätt. Jag tyckte därför att det var lite knepigt att komma på vad jag skulle kunna tänkas behöva när jag skulle lämna hemmet och åka bort.

Kontrollfreak som jag är så googlade jag och fick massor av tips och förslag på packningslistor men jag kände egentligen att ingen kunde veta hur just jag skulle packa bättre än jag själv. Jag frågade också min syster som dessutom redan åkt till Skottland flera gånger och därmed hade erfarenhet att dela med sig av.

Det finns vissa knep – men sunt förnuft är nog det lämpligaste

Vi åkte med varsitt handbagage och varsin handväska. Förutom det självklara att ha de tjockaste kläderna på sig när man reser för att spara plats i resväskan så rullade vi ihop kläderna i väskan istället för att vika dem. Det är även klokt att försöka matcha ihop kläderna med varandra till olika outfits. Jag valde att lämna armbandur och smycken hemma, främst eftersom jag kan se vad klockan är via mobilen men också för att jag egentligen inte använder smycken särskilt ofta.

När man flyger finns det vissa regler på vätskor; du får inte ha med dig förpackningar som innehåller mer än 100 ml, och alla förpackningar som innehåller något flytande ska ligga i en genomskinlig påse som får innehålla max 1 liter. Vi hade därför med oss små burkar och tuber av till exempel dagkräm, linsvätska och tandkräm. Jag rekommenderar att inte fylla påsen helt på ditresan, eftersom flytande produkter som köps under resan ska också läggas i denna påse till hemresan. På flygplatsen förvarade vi vätskepåsen i handväskan, redo att snabbt kunna tas upp vid säkerhetskontrollen, vilket gjorde att detta moment gick lite snabbare.

Man klarar sig med mindre än vad man tror

När vi reste till Edinburgh så hade jag bara utnyttjat ca ¼ av resväskan. Den vägde så lite att personalen vid säkerhetskontrollen kommenterade att det knappt kunde vara något i den alls. Vi hade satt som strategi att packa så lite som möjligt för att istället kunna utnyttja möjligheten att köpa saker att ta med hem. När vi åkte hem vägde väskan däremot ganska så mycket mer. Vi försökte packa det tyngsta i väskan längts ner, mot hjulen, så att den blev lättare att dra.

Faktum är att man inte behöver ta med sig särskilt mycket när man reser, egentligen. När jag packade väskan för första gången lade jag ner saker som rouge, handkräm och en bok – saker som jag vid andra packningen valde att lämna hemma eftersom jag innerst inne visste att jag inte skulle behöva dem. Det mesta gick ändå att köpa i Edinburgh så om jag kom på att jag glömde något så skulle inte det vara hela världen.

Om ni har några tips eller knep för hur man packar resväskan på bästa sätt så skriv gärna en kommentar och dela med er! Jag vill åka tillbaka till Edinburgh inom en snar framtid och känner mig redan lite klokare för hur jag ska tänka kring packningen.

Mina tidigare ”I min väska-inlägg”

2016201520142013

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *