Saftig mazarinkaka

mazarinkaka

Jag har blivit förtjust i bittermandel så en lördag bakade jag en mazarinkaka. Med bittermandelolja, malda mandlar och ägg blir denna kaka riktigt god. Man kan dekorera den med glasyr gjord på vatten och florsocker och sedan strö mandelspån över. Servera kakan på ett fint fat tillsammans med ett glas mjölk så blir det riktigt gott.

SAFTIG MAZARINKAKA

1 ägg
8 droppar bittermandelolja
1,5 dl mjölk
3 dl strösocker
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
25 st malda mandlar
1 msk vaniljsocker
175 gr smält smör

Sätt på ugnen på 150 °C. Vispa ägg, bittermandelolja och mjölk. Tillsätt socker, mjöl, bakpulver, mandelmjölet, vaniljsocker och smöret. Grädda i en rund form med avtagbar kant i ca 1 timme. Låt svalna lite innan du lossar kanten och lägger upp på ett serveringsfat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *