Sega chocolate chip cookies

chocolate chip cookies kakor

Om ni inte vet vad ni ska äta till eftermiddagsfikat då rekommenderar er att baka dessa kakor. De är smaksatta med både mörk och vit choklad och är så där lagom knapriga och har en seg mitten. Perfekta!

CHOCOLATE CHIP COOKIES

110 gram smör
1,25 dl farinsocker
1,25 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl hackad mörk & vit choklad (eller russin eller nötter)

Sätt på ugnen på 175 °C. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, en i taget, och vispa samman. Klicka ut i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 8-14 minuter (jag lät de stå inne i tio minuter, det blev perfekt) Kortare tid för kletiga kakor, längre tid för knaprigare kakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *