Sista säsongen av Downton Abbey

downton abbey säsong 6

Här i Sverige måste vi nog vänta en bra bit in på 2016 innan den sjätte och sista säsongen av Downton Abbey kommer visar på tv, men i hemlandet England är det säsongsstart 20 september. Serien, som har 120 miljoner tittare i 250 länder och fått 27 Emmy-nomineringar (fler än någon annan tv-serie!), utspelar sig på det fiktiva godset Downton Abbey där man får följa den aristokratiska familjen Crawley och dess tjänstefolk i början av 1900-talet.

Första säsongen börjar med förlisningen av Titanic 1912 och den sjätte säsongen utspelar sig 13 år senare, 1925. Nu kommer vi för en sista gång få ta del av regissören Julian Fellowes dramatiska dialoger som bland annat innehåller utpressning, ett olöst mord samt äktenskapliga och kvinnliga rättigheter .

Lorden i huset tvingas ta några svåra beslut eftersom de svåra tiderna inte längre tillåter dem att driva godset på samma sätt som förr. En av döttrarna, Edith, som i förra säsongen födde en dotter i hemlighet, har ärvt sin döda älskares tidningsredaktion i London.

Butlern Carson och hushållerskan Mrs Hughes bestämde sig i förra säsongen för att gifta sig. Nu funderar de båda på riktigt vad det kommer innebära att lämna tjänstelivet och leva tillsammans. Tjänsteflickan Anna fängslades i förra säsongen för mordet på Mr Green och nu försöker hennes man, Mr Bates, allt han kan för att få sin hustru fri.

Är ni lika pepp på den nya säsongen som jag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *