Skördat en paprika!

skördat egenplanterad paprika

För två veckor sedan skördade jag min första paprika. I juli förra sommaren planterade jag kärnor från en gul paprika i en bred kruka. När små plantor börjar växa planterade jag om dem till flera krukor. Efter ungefär ett halvår började de blomma och efter ett år kom den första paprikaknoppen. Nu i somras har de börjat bli gula och för två veckor sedan skördade jag den första paprikan, 1 år och 3 månader efter planteringen.

Jag lade paprikan på tre skivor hårt bröd med smör, ost och rökt skinka. Den smakade precis som vanlig paprika men jag misstänker att jag borde ha väntat någon vecka med att skörda den, den var ju ganska liten. Men smaken var det inget alls fel på. Det finns kvar åtminstone tre stora paprikor som är gula på de resterande plantorna, totalt är de sex stycken plantor, så nu vet jag hur jag ska göra när jag ska skörda dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *