Tre goda luncher

Jag tycker att det här med lunch är lite jobbigt. I första hand brukar jag ta ut alla matlådor med rester ut från kylskåpet och titta om jag kan sätta ihop dem till en måltid. Om det inte fungerar kokar jag nog lite nudlar eller tar ur en fryst färdig matlåda från frysen. Allt för ofta gör jag alternativ två eller tre.

Så för att jag ska bli duktigare på att faktiskt laga lunch (och nej, en liten portion nudlar räknas inte som riktig mat) brukar jag tänka att jag ska fota måltiden och publicera på bloggen. Oftast brukar jag faktiskt inte fota och lägga upp bilden på bloggen, men genom att tänka så får jag fart på kreativiteten och kommer på mat att fixa ihop. Och då blir det lite roligare att ställa sig och laga den. Här är tre exempel på hur det kan se ut.

Två skivor av Lingongrova med cosmopolitansallad, rökt skinka, ägg, avokado samt tomat, keso och gurka

Två skivor av Lingongrova med cosmopolitansallad, rökt skinka, ägg, avokado samt tomat, keso och gurka.

Räk- och saffranspasta (recept) med tomat och avokado

Räk- och saffranspasta (recept) med tomat och avokado.

Makaroner med quornbitar och sås gjord av creme fraische, tomatpure, chilisås och lite kryddor (ett litet experiment) med tomat och pumpakärnor

Makaroner med quornbitar och sås gjord av creme fraiche, tomatpure, chilisås och lite kryddor (ett litet experiment) med tomat och pumpakärnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *