Chiafrön och dess användning

yoghurt med musli och chiafrön

Jag tycker om att prova nya saker och en sak jag testat under våren är chiafrön. Man kan använda det till olika saker: göra pudding eller gröt, strö över sallad, i müsli eller på gröt, när man bakar, i smoothie m.m. Själva fröt smakar ingenting, det tycker i alla fall inte jag, det är mer konsistensen som är lite annorlunda.

chiapudding

När de blandas med vätska så bildar en slags gelé som ger ett långsammare blodsockerpåslag, de har med andra ord ett bra GI-värde vilket är perfekt för oss som ibland kan ha problem med blodsockret. Chiafrön är ganska dyrt men man använder ganska lite (exempel: en msk chiafrön och två dl mjölk ger en portion chiapudding) så det räcker ett bra tag. Det är rikt på protein och kostfibrer.
smoothie chiafrön

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *