Godis från Skottland

Godis från Skottland

Min syster har åkt till Skottland några vändor det senaste året och sist kom hon hem med bland annat lite godis som jag fick smaka på. Jag tycker ju att det är roligt att prova ny mat, och Storbritannien har många sorters godis som vi inte har i Sverige. Syrran har fått mig att själv bli sugen på att besöka Skottland. Jag har aldrig rest utomlands men jag har länge velat besöka Storbritannien, och då särskilt inte en turiststad som London. Nu vill jag i alla fall berätta om lite ätbart hon kom hem med och vad jag tyckte om det.

Katjes  – Brad the Bunny

Skumbitar i form av kaniner, med gelé till öron. Smakar körsbär och jordgubb och är helt fria från gluten och animaliskt gelantin. Det är nästan så att jag ska gå till ICA Maxi och be dem ta in detta godis. I påskas sålde de nämligen det i lösvikt, men jag har annars aldrig sett det i Sverige.

Goody Good Stuff  – Strawberry Cream

Gelégodis i färgerna vitt och rött med smakerna jordgubbe och grädde. Även detta är fritt från gelantin och är lite mjukare än andra gelégodisar. Detta är också en stor favorit – märket säljs på ICA, men tyvärr inte just denna smak.

Twinings  – Peach and Cherry Blossom Green Tea

Visserligen inte godis, men spännande att prova i alla fall. Jag tycker om persika annars, men jag är osäker på vad jag tycker om detta te. Det smakade lite konstigt, lite kartong… Innehåller riktiga bitar av persika och, eftersom det köptes i Storbritannien så saknar det snöret som vanliga tepåsar i Sverige har.

Galaxy Duet  – Cookies & Cream, Caramel & Shortcake, Toffee & Popcorn

Tre sorters choklader med två smaker i vardera som jag såg i video av Zoella på Youtube, och som jag bad syrran köpa åt mig. Den med popcorn-smak köpte hon dock åt sig själv eftersom jag inte är så förtjust i popcorn. De var rätt okej, om än lite fetare än chokladkakor vi är vana vid i Sverige. Om Marabou Mjölkchoklad får betyget 8 på en 10-gradig skala får dessa betyget 4.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *