Min nya träningsbok

I höstas köpte jag en ny skrivbok som jag tänkte ha som träningsbok. Det första jag skrev i boken fick rubriken Ett löfte. Jag skrev om mina allmänna träningsmål och om hur jag vill vara. Det handlar om att ha hälsa och träning som livsstil, att bli stark och frisk och att förändras. Jag skrev dagens datum och skrev min signatur längst ner på sidan.

Sedan blev det ett nytt år. Jag funderade på nya träningsmål och satte deadlines på målen utifrån årets årstider. Nu under vintern och våren kommer jag ha fokus på att gymma. Mitt gymkort går ut i april, och jag kommer förmodligen inte förnya det. Men jag vill innan dess ha utnyttjat allt som man kan göra på ett gym som man inte kan göra hemma. Jag vill börja året med att hitta en bra träningsrutin som jag känner mig nöjd med, som jag kan använda för resten av året också.

Inför varje ny månad bläddrar jag till en ny sida i träningsboken och skriver dit månadens huvudmål. Under februari handlar det i matväg om att försöka undvika läsk, godis och bakverk. Att hålla blodsockret på en jämn nivå och försöka bli av med vanan att äta godis varje fredag- och lördagskväll. Att baka och göra saker hemma istället för att köpa godis i butiken. Träningsmässigt ska jag gå till gymmet två gånger i veckan och dela upp träningen i överkropp och underkropp.

Jag vill också försöka utforska gymmet mer, prova nya maskiner eller övningar. Varje gång jag tränar skriver jag upp vilka övningar jag gjort, hur lång tid det tog och om jag får träningsvärk efter och hur länge. När månaden är slut sammanfattar jag månaden. Lyckades jag uppfylla mina mål, om inte, varför? Hur kändes det – vad kan jag förbättra till nästa månad?

Jag tar en månad i taget men jag har redan planerat målen för flera månader framåt. Men jag vill inte blicka för långt fram. Det kan ju hända oväntade saker som kan göra att planerna brister. Just nu letar jag till exempel efter ett nytt jobb, så jag är hemma om dagarna. Men förmodligen kommer det inte dröja så länge innan jag hittar ett nytt jobb och då kommer jag inte ha så mycket tid för träning som jag har nu. Det känns bra att skriva ner träningen så här och att ta en månad i taget.

Ja, jag ser nu att det är en översikt över 2014 på bilden. Självklart skulle det ha varit 2015, jag har fortfarande inte vant mig vid att det är ett nytt år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *