Vanor, rutiner, ritualer, projekt, mål, uppgifter – vad är vad?

Vanor, rutiner, ritualer, projekt, mål, uppgifter – vad är vad?

”Lär dig hemligheten till ett produktivt liv”, ”5 vanor som framgångsrika personer gör varje dag”, ”Morgonrutiner som gör att du älskar att vakna på morgonen”. Samhället kryllar av tips på vad du kan göra för att få ett mer meningsfullt liv. Budskapet verkar vara 👉 ”Varför uppfinna hjulet när andra redan gjort det?” Gå istället i andras fotsteg så slipper du själv anstränga dig för att ta reda på vad som fungerar för att skapa ett framgångsrikt liv.

Och, visst, det ligger en del sanning i detta. Men det finns också problem med att försöka anamma en annan persons vanor med syftet att få vanorna att fungera även för just dig.

Fortsätt läsa

Därför publicerar vi egentligen selfies online

Därför publicerar vi egentligen selfies online

Svara helt ärligt nu – om du äger en smartphone, visst har du tagit minst en bild på dig själv med den? Och om du har konton på sociala medier som Facebook och Instagram, visst har du någon gång publicerat selfies där? Men har du någon gång funderat på varför du – och alla vi andra – egentligen gör detta? Nej? Inte jag heller. 😉

Tills för några veckor sedan. Då började jag samla mina tankar om ämnet selfies och sociala medier i ett utkast som nu resulterat i det här blogginlägget. Låter det intressant? Läs då hela inlägget – och speciellt om du tycker att det är lite läskigt att visa vem du är online, för då kan du ta del av min 3 stegs-strategi för hur du vågar publicera fler selfies på sociala medier!

Fortsätt läsa

7 exempel på hur det är att vara introvert

Sju exempel på hur det är att vara introvert

Den 2 januari varje år är det World Introvert Day. Det är en dag då vi uppmärksammar introvertas rätt att vara sig själva. Därför tillgängar jag månadens inlägg till just ämnet introversion – och jag berättar om på vilka sätt just jag är introvert. Genom att prata mer öppet om introversion och förklara vad det egentligen innebär kan vi tillsammans undvika missförstånd och slå hål på fördomar.

Fortsätt läsa

Dags att minska din skärmtid? Så här gör du det i 5 steg

Dags att minska din skärmtid? Så gör du det i 5 steg

I dagens samhälle är vi många som spenderar mycket tid, kanske lite för mycket, framför en skärm – vare sig det handlar om mobilen, datorn eller surfplattan. Det är svårt att undvika de här enheterna när mer och mer av våra arbeten och vår vardag utspelar sig där. Linjen mellan arbete och vardag suddas dessutom ut ännu mer om du kan sitta hemma i soffan och jobba med laptopen i knät eller ha ett jobb-relaterat telefonsamtal medans du går ut med hunden.

Har du funderat på hur din skärmtid påverkar dig eller på vad du kan göra för att minska den? Läs i så fall hela inlägget för att ta del av mina tips på hur du kan arbeta mer effektivt, göra mer saker som inte är skärm-relaterade – och samtidigt begränsa din skärmtid!

Fortsätt läsa

Social distansering och att vara själv fast inte ensam

Social distansering under Covid-19

Isolering och social distansering. Det är två ord som dominerar året 2020, eller hur? Nu i november förstärktes dessutom de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten. Allt för att vi tillsammans ska bromsa takten på smittospridningen av Covid-19. Men hur mycket kan man egentligen lära sig om sig själv när man spenderar mer tid själv? Och betyder verkligen social distansering att man är ensam?

Fortsätt läsa

Gå utanför din comfort zone genom personliga utmaningar

Gå utanför din comfort zone genom utmaningar

Den berömda bekvämlighetszonen. Visst är det rätt så behagligt att befinna sig där? Där vet du hur saker går till och vad du kan förvänta dig. Det känns liksom lagom, helt enkelt. Men det kan ju finnas anledningar till att gå utanför din comfort zone. Det är där utmaningar kommer in i bilden. De uppmanar dig till förändring, prövning, förbättring och nya lärdomar. Idag berättar jag om receptet för lyckade personliga utmaningar och hur du kan tänka när du ska bestämma nya utmaningar att anta.

Fortsätt läsa

Bloggar du? Några tips för ökad inspiration och produktivitet

Några tips till bloggare för ett bättre bloggande, ökad produktivitet och mer inspiration

Dags för ett blogginlägg med tips för bättre bloggande. Nu i september är det exakt 12 år sen jag skrev mitt första blogginlägg. Det inlägget finns kvar online men jag tänker inte länka till det för… visst sa jag att det är 12 år gammalt! 😅 Oavsett om du redan har en blogg eller vill starta en, om du bloggat ett tag eller bara vill lära dig mer så vill jag idag dela med mig av några tips. De här tipsen kan hjälpa dig att få bättre ordning på bloggandet, skapa intressant innehåll samt få dina läsare att börja följa dig långsiktigt.

Fortsätt läsa