Hur du kan muntra upp dig själv när du känner dig nere

Nu är snart slutet av november här. Hela hösten har gått så otroligt fort – för fort. Jag blir nästan lite ledsen när det går så här fort. Det lockar inte längre att gå ut – vintern innebär snö, halka, kyla och är allmänt en rätt så besvärlig årstid. Jag är förmodligen inte ensam om att tycka så här.

Så nu vill jag dela med mig av några knep som jag använder mig av när jag känner mig på dåligt humör. För om det är något sådana här känslor har lärt mig så är det att de går att övervinna – det går att muntra upp sig själv.

Krypa ner under en filt och skriva dagbok

Det här är kanske det viktigaste vi kan göra när vi känner oss nere. Jag är ett stort fan av mysiga kläder som morgonrockar och tjocka strumpor men också av mjuka filtar. När jag väl sitter där under filten känns det lite som att världen utanför inte riktigt finns. Att vara ensam och samla sina tankar i en dagbok gör att de försvinner ut från huvudet och dagen klarnar lite.

Dricka varm choklad och lyssna på musik

Det finns väl inget som är så tröstande som en kopp med varm choklad? Jag hoppar över det färdiga chokladpulvret och gör istället mitt eget av kakao och socker – det blir mycket godare! Att lyssna på musik påverkar också humöret och om jag behöver muntras upp extra mycket lyssnar jag gärna på Disney-låtar. Det för tankarna tillbaka till när jag var yngre och älskade filmer som Djungelboken, Aristocats, Tarzan och Lejonkungen.

Titta på kattvideos eller gulliga djurkonton på Instagram

Detta är en klassiker som kan få vem som helst på bättre humör. Det är något speciellt med katter – de kan vara lömska och elaka men samtidigt underhållande och gulliga. Om jag hade en katt själv skulle jag umgåtts med den istället för att titta på kattvideos men det har jag tyvärr inte. Jag vill också rekommendera ett Instagram-konto, Harlow & Sage, där kontoinnehavaren lägger upp bilder på sina djur – tre hundar som trots sina storleksskillnader är bästa vänner.

Tända doftljus och läsa en bra bok

Dofter kan verkligen påverka humöret. Jag har börjat använda doftljus mer och mer de senaste åren. Mitt favoritljus just nu är ett från Lagerhaus som luktar äpple och kanel – perfekt för den här årstiden. Att öppna en ny bok och försvinna i en annan värld får mina bekymmer att försvinna. Det får gärna vara en ganska tjock bok som utspelar sig i det förflutna.

Har du några tips på vad du brukar göra när du behöver muntras upp? Skriv det gärna i kommentarsfältet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *