Digitalakademin – en utbildning i digital marknadsföring

Digitalakademin

I oktober och november deltog jag i Digitalakademin, en utbildning i digital marknadsföring. Utbildningen grundades av Google och ALMI Företagspartner och riktar sig till små och medelstora företag. Jag skulle dock också rekommendera utbildningen till alla som arbetar med marknadsföring och kommunikation, eller till er som bara vill lära sig er om digitalisering.

Nej, det här inlägget är inte sponsrat av Digitalakademin – jag vill bara tipsa fler om utbildningen eftersom jag verkligen gillar den!

Det är gratis och du kan delta online eller via fysiska utbildningsträffar. I utbildningen får du lära dig om varför det är bra att ha en hemsida till ditt företag, hur du sökmotoroptimerar hemsidan, hur du kan analysera din framgång genom statistik, olika sätt du kan börja annonsera och göra reklam samt hur du skapar företagskonton och blir verksam i sociala medier.

Det är mycket att gå igenom och det kan kännas överväldigande men efter utbildning har du förhoppningsvis lite mer förståelse för hur digital marknadsföring. Med hjälp av tipsen och konkret handledning kan du tillämpa dina nya kunskaper och hjälpa din verksamhet att växa – oavsett om du arbetar som bloggare, driver en webbshop eller

För att starta utbildningen behöver du endast ett konto på Google, vilket du faktiskt redan har om du använder någon av Googles tjänster. När utbildningen är slut får du ett certifikat från Internet Advertising Bureau som du kan använda som intyg på dina webbkunskaper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *