Månadslista: November 2016

Månadslista November 2016

November var ytterligare en sådan där månad som bara svischade förbi. Vinterns första snö kom och smälte snabbt bort, jag deltog i en utbildning i digital marknadsföring och försökte ha en godisfri månad. Mot slutet av månaden fick jag mitt allra första jobbuppdrag och skrev min första faktura som egenföretagare, jag drack mycket te samt fyndade en skön vinterjacka.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

Den första snön är verkligen en av de saker som gör vintern till en mysig årstid. Jag har blandade känslor för snö och är ändå lite tacksam för att den smälte bort så snabbt. Men den får gärna komma tillbaka senare lagom till jul – runt den 20:e december skulle bli perfekt. I november bytte branschorganisationen Better Bloggers, som jag är med i, namn till Influencers of Sweden. Om ni som är social media inluencers inte redan är medlemmar så rekommenderar jag er att bli det! I mitten av månaden fick jag mitt allra första updrag som egenföretagare, något som var riktigt spännande och samtidigt nervöst!

MÅNADENS PROJEKT

Det har blivit lite väl mycket godis och andra onyttigheter nu under sommaren och hösten så jag tänkte försöka att ha en godisfri månad i november… Jag har försökt mig på det tidigare – och lyckats riktigt bra – men godis (och särskilt choklad) råkar vara något jag verkligen älskar så det har varit svårt. Jag har dock insett att det inte går att undvika helt – men det är svårt att hitta en balans.

MÅNADENS FAIL

Först och främst blev månadens fail en grafisk profil som jag gjorde till bloggen. Det var egentligen inga problem att faktiskt göra den men när jag senare ville titta på den igen så misstänker jag att jag råkade radera den istället. Det var bara att göra en till. Så nu har jag dokumenterat exakt vilka färger, typsnitt, bilder och annat som har med utseendet på bloggen att göra. Månadens andra (och mycket större) fail är valet i USA. Det känns som att så många andra redan har sagt det som finns att säga men jag kan tillägga att det här är ett bevis på att det aldrig går att förutspå framtiden.

MÅNADENS SEGER

Månadens seger måste jag säga är att jag genomgick gynekologiskt cellprovtagning, gick till optikern för en linsundersökning och till frisören för att toppa håret – allt på en och samma dag. Fast allt som allt är jag mest stolt över att jag fick min allra första kund till företaget!

MÅNADENS KULTUR

Jag har en spellista på Spotify som jag döpt till Veckoslut. På söndagar, när jag sätter mig ner för att planera den kommande veckan, brukar jag lyssna på den här spellistan. Nu har jag börjat lyssna på den även när det inte är helg, så egentligen borde jag döpa om den. Den innehåller låtar som är perfekta att lyssna på som bakgrundsmusik (typ lugn pianomusik) även när jag pysslar med annat på datorn, till exempel bloggar.

MÅNADENS LÄRDOM

Detta är egentligen inget jag insett just nu i november men det är en lärdom som jag tar med mig från den här månaden i alla fall. Det är alltid nervöst att göra saker för allra första gången. Det är lätt att börja tveka på sig själv – kan jag verkligen det här, är det verkligen rätt? – men i mitt fall så var jag tvungen att påminna mig själv om att det är det här jag ska göra. Och det blir ju oftast lättare nästa gång – till slut blir det något man kan göra utan att tänka på det alls.

MÅNADENS FAVORITPRODUKT/TJÄNST

Jag har köpt ett doftljus från Lagerhaus som doftar vinteräpplen. Detta är ärligt talat den godaste doften jag vet och jag måste verkligen stoppa mig själv från att tända ljuset för ofta för då tar det slut snabbt. Till sist vill jag tipsa om en Facebook-grupp som heter Frihetsprenörer. De flesta av oss som är medlemmar i gruppen driver eget företag men det vi alla har gemensamt är att vi vill leva livet i frihet på egna villkor. Om du vill diskutera med likasinnade, få och ge tips och inspiration så rekommenderar jag att du kollar in gruppen.

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Idag blir det bara ett länktips som jag vill dela med mig men det är ett rackans bra inlägg!

Teknifik: Hur du tar betalt som frilans

Elin, som driver den underbara bloggen Teknifik, förklarar här vad du egentligen tar betalt för som frilans. Jag tycker att det här med prissättning är knepigt – att sätta ett värde på sig själv som kunden samtidigt ska vara villig att betala – det är en svår balans. Elin sätter verkligen ord på vad många i min situation både tänker och känner, det här är ett inlägg som jag går tillbaka och läser lite då och då.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. Två boktips för dig som arbetar med skrivande
2. Hur du kan muntra upp dig när du känner dig nere
3. Hur du som introvert vänder dina ”svagheter” till styrkor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *