Två boktips till dig som arbetar med skrivande

Skriv, sälj och bli lönsam - Camilla Björkman och The copywriter's handbook - Robert W Bly boktips skrivande

I somras, i samband med att jag registrerade mitt företag, lånade jag massor av böcker om företagande och frilansade från biblioteket. Två av mina favoriter av de här böckerna var dessa. De passar perfekt till dig som jobbar med att skriva – till exempel som journalist, bloggare, författare eller som arbetar med marknadsföring och kommunikation – men även till dig som vill bli bättre på att skriva.

Skriv, sälj och bli lönsam – Så lyckas du som frilansjournalist

Camilla Björkman

Den första boken är skriven av skaparen av bloggen Frilansskolan på tidningen Driva Eget – både bloggen och tidningen är stora favoriter för mig. Camilla Björkman berättar sin egen historia om hur hon blev frilansjournalist, tipsar om hur man säljer in artikelidéer, vad man ska nischa in sig på och hur man på ett lönsamt sätt kan driva ett företag kring sitt skrivande.

Hon skriver ärligt om att branschen är tuff men peppar samtidigt läsaren att anstränga sig för att hålla huvudet högt. Att läsa den här boken känns lite som att prata med erfaren mentor som ger goda råd och insidertips.

The copywriter’s handbook – A step-by-step guide to write copy that sells

Robert W Bly

Den andra boken, som räknas lite som en Bibel i reklamvärlden, är skriven av en amerikansk copywriter. Alla som jobbar med kommunikation (vilket ju egentligen alla gör ett eller annat sätt) borde läsa denna. Här avslöjar författaren tekniker som kan hjälpa dig att skriva reklam som är tydlig, övertygande och som får uppmärksamhet. Fokus i boken är på hur man skriver bra men författaren informerar även om hur det är att arbeta på en reklambyrå samt hur man kan bemöta sina kunder.

Denna bok finns inte i svensk översättning men den är förvånansvärt lätt att läsa på originalspråket. Dock tog det ganska lång tid men det beror på att den är fylld till bredden med massor av nyttig information. När jag läste den skrev jag av tips från nästan varenda sida – så bra är den!

Har ni läst någon av de här böckerna eller har ni tips på andra liknande böcker? Skriv då gärna en kommentar längre ner på sidan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *