Nu börjar en ny slags resa – som egenföretagare

idag firar jag att jag blivit egenföretagare

I onsdags fick jag ett brev från Skatteverket om att min ansökan om FA-skatt blivit godkänd, vilket betyder att jag numera är egenföretagare! Jag var beredd på att vänta på det här beskedet i flera månader, men det tog inte ens en vecka från att jag registrerade mig till att jag fick F-skattesedeln.

Jag dricker inte alkohol så istället för att fira med champagne, vilket en del andra kanske skulle ha gjort, så åkte jag ner till stan och köpte lite god choklad och en guldpenna. Ska jag jobba som frilansskribent så borde jag väl ändå ha en guldpenna att skriva med (även om jag i princip bara kommer skriva i datorn, men det hör ju liksom till att ha bra pennor).

Så nu när jag faktiskt har mitt företag så håller jag på att göra upp planer för framtiden. Dags att skriva in möten i kalendern, arbeta upp en portfolio och få in någon slags rutin på arbetet. Det här ska bli så spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *