Låt hösten bli startskottet för en ny vana

skapa en ny vana i höst

Hösten är verkligen den perfekta årstiden för en nystart, så varför inte skapa nya hälsovanor? Känns det bra längre fram så blir det kanske vanor som faktiskt håller.

Skapa vanor som du kan ta tag i idag

Hittills i år har jag själv varit ganska ohälsosam – jag har struntat i allt som har med träning att göra och tänkt att det där med att börja äta bättre tar jag tag i senare. Det är bara det att det kommer aldrig komma en dag som heter senare. Så nu till hösten är det dags för en förändring. Det känns inte bra att hålla på så här och jag vet av erfarenhet att det känns mycket bättre när jag faktiskt tar hand om min kropp – för då är det inte bara kroppen som påverkas till det bättre utan också själen. 

Skapa vanor som passar dig bäst

Men det här med att bli hälsosammare behöver inte betyda att du måste sluta äta godiset du älskar, tvinga dig ut i joggingspåret eller att börja lyfta vikter i ett trångt gym. Det är enklare att faktiskt börja med sådant som känns lättare, roligare och som passar dig själv. Ska det bli en utmaning gäller det att sätta ett mål som går att uppnå men det ska samtidigt inte bli för lätt.  Det ska kännas rätt, helt enkelt. Att ta hand om sin kropp kan innebära att börja inifrån: att börja meditera, att slappna av och känna efter, att äta bättre, att sluta skjuta upp saker till morgondagen. Att bestämma sig för att från och med nu är jag snällare mot min kropp och därmed också snällare mot min själ.

Skapa vanor du ser fram emot

Jag, till exempel, längtar faktiskt lite efter den friska och svala höstluften. Så jag ska försöka gå en långpromenad varje söndag för att rensa tankarna, få frisk luft och faktiskt ha en timme då jag är ute och rör på mig. För mig innebär söndagar annars ångest över att en ny vecka börjar men nu ska det istället bli en dag då jag nollställer allt – går vidare från det som hänt, det går ju inte att påverka längre, och förbereder för en helt ny vecka med nya möjligheter. Promenader känns som ett bra sätt att göra detta på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *