Att cykla varje dag

cykla

Jag kommer aldrig bli en sån person som cyklar varje dag till jobbet eller tågstationen. Aldrig! Jag har nu 6,4 km till tågstationen och jag är duktig och försöker cykla denna sträcka en gång i veckan. Totalt blir det ju 12,6 km, mer än en mil! Det kanske inte är så mycket om man jämför med de som cyklar varje dag men jag kommer aldrig göra det.

Det är kanske skönt på morgonen när luften fortfarande är sval men när jag ska cykla hem igen så är det kokhett i luften, det är uppförsbacke i princip hela vägen och det finns ingen skugga någonstans, jag är dyngsvettig när jag kommer hem igen. På morgonen tycker jag att det känns rätt okej men varje gång jag kommer hem igen så tänker jag ”aldrig mer, aldrig mer!”.

Men det handlar nog om att vänja sig. Det är inte jobbigt att cykla, jag blir sällan andfådd eller riktigt trött i benen, men just det där att röra på sig konstant i 25 minuter på morgonen och 25 minuter på kvällen och att bli svettig, det lockar inte så mycket. Men om det blir så att jag får närmare till jobbet i framtiden, då kan jag tänka mig att börja cykla varje dag. Man sparar ju både busspengar och förbättrar hälsan genom att cykla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *