Dagens tips – Bananpannkakor

bananpannkakor med jordgubbar, banan och keso

Så här på nationaldagen har jag ett tips som jag vill dela med mig till er. Jag försöker variera min frukost – att inte äta samma sak hela tiden – och en sak jag då tycker om är bananpannkakor. Som namnet avslöjar så är det pannkakor som innehåller banan.

Jag är lite kinkig när det gäller bananer – så fort de får små bruna fläckar (”fräknar” kallar jag dem) så är de för mogna, så jag äter hellre omogna bananer, men de får inte heller vara för gröna. Men det som är så bra med bananpannkakor är att de inte smakar så mycket banan, så detta är perfekt för er som kanske inte gillar banan egentligen.

Jag äter mina pannkakor med lite keso eller kvarg, jordgubbar och banan. Detta är perfekt som frukost för er som tränar eftersom de är mättande och ger energi. Dessutom är de socker- och glutenfria och lätta att göra – de består dessutom bara av två ingredienser. Jag brukar dock lägga i ca 1/2 dl havregryn i smeten, och ibland sesam- och chiafrön. Då blir pannkakorna lite matigare. Sedan brukar jag smaksätta de med kanel eller vaniljpulver.

GRUNDRECEPT PÅ BANANPANNKAKOR

2 ägg
1 banan
Ev. valfri smaksättning

Mosa bananen med en gaffel. Knäck äggen i en skål, häll över bananen (och ev. smaksättning) och vispa med en gaffel. Häll lite smör i en stekpanna och stek som vanliga pannkakor.

En reaktion på ”Dagens tips – Bananpannkakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *