Ett frukostmöte med andra företagare

Frukostklubben Västerås

Igår morse deltog jag på Frukostklubben – ett frukostmöte för företagare som anordnas en gång i månaden i Västerås – och nätverkade samt lyssnade på inspirerande företagare. Jag har deltagit flera gånger tidigare och trots att det är lite jobbigt att mingla med andra så känner jag att det är nödvändigt som egenföretagare att delta på sådana här träffar. Och i tisdags insåg jag något som jag nu vill tipsa andra introverta företagare om.

Det är skillnad på att nätverka online och på att göra det live. Man kan föredra det ena sättet före det andra men jag har mer och mer insett att det kanske är det där personliga mötet som passar mig bättre än att ta kontakt via mejl (som dessutom är väldigt enkelt att inte svara på). Vilket kanske egentligen låter lite konstigt eftersom jag är introvert och helst drar mig undan sådana här tillställningar.

Men jag upptäckte idag att det finns andra sätt att starta en konversation med människor än att dra det gamla hej, vad heter du, vad gör du, är det första gången du är här-snacket. Som bloggare är jag van vid att ta med mig kameran överallt, och idag var det en man vid mitt bord som var nyfiken på den. När jag förklarade att jag inte jobbade som fotograf, utan som bloggare och frilanskribent, så fick han mitt visitkort. Tycker man att det är svårt att prata om sig själv så kan man visa vem man är på andra sätt och ändå få kontakt med människor.

Och nu frågar jag er; har ni några tips på andra sådana här träffar där man nätverkar och träffar andra företagare (helst i närheten av Västerås eller Eskilstuna och gärna gratis) så kommentera gärna! Jag känner nämligen att jag skulle vilja bli bättre på att nätverka och skapa kontakter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *