Fem böcker av kvinnor, för kvinnor eller om kvinnor

Fem böcker av kvinnor, för kvinnor eller om kvinnor: Brev till min dotter (red. Elcim Yilmaz), Ta plats mer ansvar och generositet (Mia Törnblom), Damkören i Chilbury (Jennifer Ryan), Love warrior (Glennon Doyle Melton) och Mitt namn är Lucy Barton (Elizabeth Strout)

Vi är nu i slutet av juni vilket innebär början av semestertider. Så här kommer lite tips på böcker som släpptes under våren som kan vara perfekt att läsa i sommar. Fem böcker som är skrivna av kvinnor, riktar sig till kvinnor eller handlar om kvinnor. Det handlar om brev från mödrar till döttrar, om konsten att ta plats för att våga leva våra drömmar, om några kvinnor som mitt under andra världskriget samlas för att sjunga i en kör, om att komma underfund med vem man är när ens make avslöjat att han varit otrogen under en längre tiden och om relationen mellan en mor och sin dotter.

De fem böckerna

Brev till min dotter (red. Elcim Yilmaz) är en antologi där 13 kända mödrar skriver brev till sina döttrar. Detta resultarar i texter med kloka råd, smärtsamma upplevelser, triumfer och nederslag.

Mia Törnblom, författare inom och personlig utveckling, har släppt sin tionde bok; denna gång handlar det om att våga leva de liv vi drömmer om, utan att knuffa undan någon annan. I Ta plats mer ansvar och generositet guidas läsarna på vägen mot ett rikare och mer välmående liv.

Damkören i Chilbury (Jennifer Ryan) handlar om tre kvinnor som tillsammans med några andra kvinnor i den engelska byn Chilbury bildar en kvinnokör när deras män försvinner ut i andra världskriget. Kvinnorna är väldigt olika, men de förenas i kören i en tid då konventioner sätts ur spel och de äntligen kan börja ta för sig av livet.

Glennon Doyle Melton är en amerikansk författare och  mammabloggare som skrivit Love Warrior där vi får följa en kvinna som upptäcker att hennes man varit otrogen under en längre tid. Hon funderar nu på vem hon egentligen är som vuxen kvinna och mamma.

Mitt namn är Lucy Barton (Elizabeth Strout) är en skildring om den komplicerade kärleken mellan en mor och hennes dotter. Medan Lucy återhämtar sig från en operation får hon besök av sin mor som hon inte talat med på länge. Det som skulle kunna ha blivit ett sätt att hitta tillbaka till varandra blir istället stunder fulla av frustration och spänning,

6 reaktioner på ”Fem böcker av kvinnor, för kvinnor eller om kvinnor

    • Caroline skriver:

      ”Ska läsa någon gång-listor” är bra att ha, jag har massor av sådana och brukar försöka beta av dem under sommaren när det finns mer tid för att läsa. Tack, jag är också riktigt nöjd med annonsmärkningen. Den är inspirerad av Elin Häggbergs genomgång av märkning genom CSS, som finns att läsa på Influencers of Swedens hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *