Fyra lärdomar jag tar med mig från det gångna året

Nio mest gillade bilder på Instagram @carolinewijkstrom #2016bestnine

2016 har varit ett händelserikt år för mig. Det har främst handlat om karriär och bloggen men även mycket om självkänsla och om att ta kommandot över mitt eget liv. Än är jag inte i mål men jag har tagit de första stegen vilket är en bra början. Så nu när det nya året har börjat vill jag dela med mig av fyra lärdomar som 2016 gav mig.

Skapa dig din egen framtid – lämna inget åt slumpen

Visualisering är viktigt att använda sig av för att kunna ta sig dit man vill. Du kan påverka din framtid genom att göra fler medvetna val. Låt ingen annan styra ditt liv – ta över rodret istället och använd tydliga mål att jobba dig mot. Lämna inget åt slumpen för det finns inget värre än att ha känslan av att du missade chansen att påverka medan du hade möjlighet.

Våga chansa och gå mot din dröm

Det är lätt att drömma sig bort till ett bättre liv – ett liv där du är någon annan på en annan plats. Men istället för att fortsätta drömma, varför inte våga chansa? Trappan du vill ta dig upp för ser kanske hög ut men när du väl börjar gå uppför upplever du troligen att trappstegen blir allt mindre och mindre. När du väl har kommit högst upp och tittar ner märker du att du inte alls är då högt uppe som du trodde – det är inte så svårt.

Blicka framåt men Glöm inte bort nuet

Drömmar och mål är bra att ha men glöm inte bort var du är just idag i denna stund. Glöm inte bort att leva i nuet! Det går inte att skynda på tiden – hur mycket du än önskar. Framtiden består av flera dagar som du varje dag måste utnyttja för att komma dit du vill. Du måste alltid börja någonstans och jobba dig framåt för att kunna komma någonstans. Låt dig inte bli påverkad av hur långt andra har kommit i livet – jämför inte din början med någon annans slut. Fira framgångarna i nuet för att skapa minnen och milstolpar som du inte glömmer bort i framtiden.

Gör val som känns rätt för dig – inte någon annan

Alla behöver inte förstå varför du gjort vissa val i livet – det som är viktigast är att de känns rätt för dig. För att det ska vara hållbart i framtiden behöver de passa dig och ditt liv, inte någon annan. De som inte håller med dig eller inte förstår varför du gjort vissa val är helt enkelt inte rätt målgrupp, de är inte öppna för den informationen – så slösa därför inte mer tid eller energi på att förklara dig.

Det där var fyra rätt diffsusa lärdomar som jag tar med mig från 2016. Vad skulle ni säga är era lärdomar från 2016? Skriv gärna en kommentar nedan om det!

4 reaktioner på ”Fyra lärdomar jag tar med mig från det gångna året

  • Caroline skriver:

   Tack! Jag har nu läst ditt inlägg, vilket intressant upplägg med en lärdom per årstid. Du som reser mycket; har du varit i Skottland/Edinburgh någon gång? Jag planerar nämligen att åka dit i vår och är tacksam för alla tips jag kan få!

   • Sanna Rosell skriver:

    Jag har faktiskt aldrig varit i Edinburgh eller Skottland, på hela brittiska halvön har jag bara varit i London. Lustigt nog är Skottland också en av mina resplaner för våren! Jag har ett skrivprojekt på gång tillsammans med min bror, som är webbdesigner. Materialet till arbetet finns i Edinburgh, för att förklara lite kort. 🙂 Berätta mer om din resa! När ska du åka och något speciellt du planerar att se/göra?

    • Caroline skriver:

     Vilket sammanträffande! Det blir första utlandsresan för mig; jag åker tillsammans med min syster och vi planerar att vara borta i ca 4 dagar, runt slutet av mars/början av april. Vi är nyfikna på sevärdheter i gamla staden (bland annat Camera Obscura, National Museum of Scotland, Greyfriars Kirkyard, St. Giles Cathedral, Victoria Street och Grassmarket Square) men även butiker på shoppinggatan Prices Street, och kvarterna bortom den (Anthropologie, Primark, Paperchase m.m). Sen har vi även tänkt besöka Farmers Market som hålls på lördagar nedanför slottet och parken/kullen Calton Hill med den berömda utsikten över stan (istället för att försöka bestiga Arthur’s Seat…).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *