Gymmet på Bellevuestadion i Västerås

gymmet på bellevuestadion i västerås
Gymmet på Bellevuestadion i VästeråsGymmet på Bellevuestadion i Västerås

Förra veckan gick mitt gymkort ut och jag har bestämt mig för att inte förnya det förrän i höst igen. Jag tränade två – tre gånger i veckan på gymmet i februari och april och tyckte att det var jätteroligt men nu vill jag ha en paus och fokusera på hemmaträning och börja jogga ute. Jag har tränat på gymmet vid Bellevuestadion här i Västerås. Innan jag bestämde mig för detta gym provade jag att träna på andra gym gratis (bland annat Actic, World Class, Friskis & Svettis) men till slut blev det Bellevuestadion.

Först och främst för att det ligger närmast där jag bor och sedan för att det är billigast i stan (1590 kr/år). Bellevuestation är en idrottsanläggning där man kan spela bland annat racketsporter, bowling, gymnastik och gymma. Själva gymmet är ganska litet och i behov av en renovering men jag tycker att det duger, speciellt till det låga priset.

Gymmet är uppdelat i fyra rum: ett med konditionsmaskiner (”uppvärmningsrummet” kallar jag det), ett med enkla träningsmaskiner, ett med mer avancerade maskiner, kabelmaskiner, smith-maskin samt fria vikter samt ett litet rum med endast fria vikter och skivstänger. Gymmet har ingen gruppträning och det tycker jag är positivt. Om de hade haft det tror jag att det skulle vara dyrare.

Det finns personliga tränare som man kan fråga om man behöver hjälp, men annars så tränar man själv. Jag har gymmat tidigt på morgonen, oftast någon gång mellan 06:00 – 08:00, innan det kommer för mycket folk. Jag värmer upp 5 minuter i någon av konditionsmaskinerna, går sedan vidare mot träningsmaskiner och fria hantlar och avslutar med stretchning.

Jag har hittat många nya favoritmaskiner- och övningar på gymmet och tror att man kan göra träningen roligare genom att prova nya saker. Jag har aldrig kommit till gymmet utan att ha bestämt i förväg vilka maskiner jag ska träna. Tidigare har jag delat upp träningen i under- och överkropp men när jag ska börja träna på gymmet i höst igen ska jag följa en annan uppdelning som jag kommer berätta mer om så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *