Lite tankar om bloggandet

Jag har börjat på ett nytt jobb och har – då som man brukar göra – drabbats av förkylning. Men jag tänkte idag berätta lite om något jag funderat på under de senaste sex månaderna, nämligen att jag vill satsa mer på bloggen. Då menar jag att utveckla den mer – lägga ner mer tid på att fota, skriva och planera inlägg, göra bloggen till så som jag vill ha den samt att börja tjäna pengar på den. Jag har letat efter ett nytt jobb länge och eftersom jag tycker om att blogga så tycker jag att jag borde utnyttja det på något sätt.

Att blogga är ju inte bara att skriva på bloggen: det handlar också om att fota, redigera bilder och göra kollage, göra en fin bloggdesign, planera och strukturera inlägg samt att ständigt utvecklas. Det underlättar nog lite om man bloggar när man söker jobb i den branschen som jag gör, det hänger liksom lite ihop. Det visar ju att jag har lärt mig massor som jag även kan ha användning i mitt yrkesliv.

Jag har nu i höst bloggat i sju år och jag har hittills inte tjänat ett enda öre på det. Många som startar bloggar nu för tiden är smartare än vad jag var, de förstår att man kan tjäna pengar på bloggandet, och de börjar med det tidigt. Problemet är att få in det i bloggens innehåll, få det att passa in. Då kan man ju använda sig av olika affiliate-nätverk men jag tror att man måste engagera sig lite mer än vad jag gör för att det ska hända något.

Jag känner mig inte positiv för att lägga in annonser på min blogg och få pengar via dem, men det finns ju andra sätt, till exempel att skriva sponsrade inlägg eller skapa samarbeten med olika företag. Jag vet att det inte går att leva 100% på det man tjänar via bloggen, man måste ha ett vanligt jobb för att kunna klara sig, men jag vill i alla fall prova på det lite smått.

Det är svårt. Jag vet hur jag vill ha det, men under resan dit kan det ju förändras. En sak som jag vill göra snart är i alla fall att flytta från blogg.se, där jag bloggar nu, till en egen domän. Men även det är en stor djungel – ska man bara köpa en domän eller flytta hela bloggen till ett webhotell? Det finns ju en mängd sidor att välja mellan, One.com samt Loopia är de jag känner till mest, båda är svenska. Men när jag väl har bestämt mig så känns det som ett bra första steg för att satsa mer på bloggen och göra den till min egen.

2 reaktioner på ”Lite tankar om bloggandet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *