Månadssammanfattningar Maj, Juni & Juli 2018

Månadssammanfattningar Juni, Juli och Augusti 2018

Efter ett litet uppehåll är jag nu tillbaka med nya inlägg på bloggen. Mycket har hänt på två månader så jag tänkte; varför inte berätta om allt i månadssammanfattningar som jag slår ihop till ett enda inlägg? Om du är nyfiken på vad jag haft för mig så läs hela inlägget.

Upplevelse av månaderna

I maj blev jag erbjuden en lägenhet som jag tackade ja till och då började nedräkningen. Jag gick igenom sakerna som skulle flyttas, rensade och packade kartonger. Fredag den 1 juni fick jag nycklarna – äntligen! Resten av juni gick åt att packa upp kartonger, försöka hitta nya rutiner och börja komma tillrätta i nya lägenheten. I juli drabbades vi av en värmebölja och eldningsförbud rådde. Jag tyckte, liksom många andra, att det var obehagligt och jobbigt – och särskilt svårt att hitta lämpliga kläder att ha på sig i denna värme.

Månadernas höjdpunkter

Mitt Företag-mässan ägde rum här i Västerås, och liksom de två föregående åren så gick jag dit. Jag skrev även ett blogginlägg om nätverkstips för introverta entreprenörer som jag blev stolt över. Flytten till den nya lägenheten gick på två helger och efter det kändes det nya stället förvånansvärt fort som hemma. Jag trodde det skulle kännas riktigt jobbigt med att ha stök och många kartonger omkring sig men gjorde det inte, kanske för att jag började packa upp fort. Jag var även snabb med att utforskade jag nya busslinjer, gå promenader i närområdet och cykla till nya matbutiker.

Månadernas besvikelser

I maj deltog jag på säsongens sista Frukostklubb, ett frukostmöte för företagare här i Västerås. Det brukar kännas bra men denna gång fick jag ett ”vad gör jag här?”-moment. Under sommaren skickade jag min allra första betalningspåminnelse och senare ett inkassokrav till en kund, vilket jag är stolt över att jag faktiskt tog mig mod att göra, även om det är tråkigt att det gick så långt.

Månadernas planeringar

Sedan jag började jobba deltid i Köping har jag undrat hur jag egentligen orkade att jobba heltid och pendla tidigare. På kvällarna kommer jag hem trött och orkar knappt laga middag. Därför uppskattar jag de dagar då jag är hemma och jobbar i mitt företag. Jag bestämde mig för att ta en bloggpaus eftersom jag inte skulle kunna kombinera en flytt, nytt jobb, driva företag och samtidigt producera nya blogginlägg. Efter jag hade flyttat så fortsatte jag med mina veckoplaneringar men tog en dag i taget. Jag städade lite varje dag och packade upp en kartong i taget. I juli köpte jag en Leuchtturm-anteckningsbok eftersom jag planerade att börja med Bullet journal när min vanliga kalender tar slut.

Månadernas lärdomar

De här månaderna har lärt mig att det är lättare än jag tror att vänja sig vid något nytt. Jag vet dock inte om det är något positivt eller negativt. Det har hänt mycket nytt men jag har kört på som vanligt och inte låtit det påverka livet alltför mycket. Jag har också insett att jag kan vara mer spontan än jag tror. Det går att planera om och oftast påverkar det inte alltför mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *