7 saker som underlättar för mig när jag jobbar hemifrån

7 saker som underlättar för mig när jag jobbar hemifrån: belysning, bullet journal, extern hårddisk, dator och datormus, något att äta och dricka samt hörlurar

Möjligheten att kunna jobba hemifrån är en av fördelerna med att driva eget företag. Jag föredrar att sitta hemma och jobba framför någon annanstans. Där har jag allt jag behöver och jag blir sällan störd av annat. Men, det är klart; ibland tittar man sig omkring och ser diskberget som behöver tas om hand om eller rentvätten som behöver vikas – och hellre gör dessa saker än tar tag i jobbet. Men när jag väl arbetar så finns det några saker som underlättar mitt arbete, förutom bra internetuppkoppling och bra arbetsmiljö, som egentligen är självklara saker. Idag delar jag med mig av dessa saker.

Bullet journal

I min Bullet Journal samlar jag min kalender, veckoplanering och dagliga att göra-listor i en och samma anteckningsbok. Boken ligger på skrivbordet när jag sitter där – då vet jag alltid var jag har den. Jag började med Bullet Journal nu i augusti, så jag är fortfarande rätt så ny med det, men jag planerar att skriva ett blogginlägg senare i höst om mina första upplevelser och erfarenheter – så håll utkik om det verkar intressant!

Belysning

Jag flyttade i juni och har ställt mitt skrivbord i vardagsrummet i min nya lägehet. Visserligen finns det ett stort fönster där, men jag har ändå en bordslampa på skrivbordet. Under sommaren har jag inte behövt tända den så många gånger men det är viktigt med bra belysning så nu är jag redo inför höstmörkret. Jag har även ett doftljus som jag tänder lite då och då för att sprida en mysig stämning.

Extern hårddisk

Bakom doftljuset står en silvrig metallbox, det är en extern hårddisk. Jag försöker att säkerhetskopiera till den extrerna hårddisken regelbundet – och jag har upptäckt att det är lättare att göra det när den ligger på bordet istället för undangömd i en låda (duuhh, det är rätt självklart, eller hur?). I den externa hårddisken finns mycket som rör företaget och bloggen men även privata dokument och bilder som jag vill spara och ha en kopia av.

Dator och extern datormus

Datorn är mitt huvudsakliga redskap när jag arbetar. Mycket av jobbet sker online och sen använder jag programmen i Office-paketet för att skriva. Jag har aldrig varit en sådan där person som föredrar att använda datorns inbyggda mus. Jag har därför alltid den externa datormusen vid datorn, var jag än sitter och jobbar. Det blir lättare att scrolla och att klicka, helt enkelt. Nu behöver jag snart köpa en ny eftersom sladden börjar glappa lite.

Något att äta och dricka

Jag fikar ofta vid datorn när jag jobbar hemifrån, vilket exempelvis kan bestå av en kopp te och en banan eller några riskakor. Fikat brukar intas när jag tar en paus från jobbet för att kolla sociala medier eller läsa nyheterna. Egentligen borde jag lämna datorn och göra något annat när jag tar en paus men det har blivit en vana att sitta kvar.

Hörlurar

När jag behöver koncentrera mig använder jag hörlurarna för att stänga ute ljud som kan störa mig. Annars lyssnar jag gärna på musik, något lugnt i bakgrunden medan jag till exempel bloggar, redigerar bilder eller sysslar med bokföringen. Jag försöker hinna med att lyssna igenom Discover Weekly-spellistan som Spofity skapar åt mig baserat på den musik jag tidigare lyssnat på – genom den har jag hittat många nya bra låtar.

Något skönt att sitta på

Jag jobbar allra bäst (alltså allra effektivast) när jag sitter på skrivbordsstolen vid skrivbordet. Där finns allt jag kan tänkar behövs inom räckhåll och det känns liksom som att det blir jobbdags när jag sätter mig där.  Men ibland tycker jag att det är skönare att sitta i soffan. Då bullrar jag upp med massor av kuddar och lägger datorn i knät.

Vilka saker har ni som underlättar ert arbete? Skriv det i en kommentar, det vore intressant att höra!

2 reaktioner på ”7 saker som underlättar för mig när jag jobbar hemifrån

  1. Jennifer skriver:

    Bra tips! Älskar det om att ha hårddisken framme, haha. Har min i lådan just under skrivbordet 😉

    Jag gillar också att jobba hemifrån men behöver då och då omväxling. Men börjar bli så van vid mitt stöd för att få upp skärmen + externt tangentbord (som ger bättre ergonomin typ) att jag inte gärna jobbar längre perioder på andra platser.

    Skulle nog säga att just få upp skärmen är min absolut bästa investering till hemmakontoret. Samt mitt enkla ståbord!! Har skrivit om det i ett samarbete här och har även en rabattkod om man är intresserad: https://jennifersandstrom.se/2018/05/31/snyggt-stabord-for-hemmakontoret/

    Ibland saknar jag att ha kollegor eller typ rutiner att gå någonstans… Men såhär ett år som företagare på heltid känns det ännu skönt att kunna styra allt själv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *