Så skapar jag fredagskänsla när arbetsveckan är över

Så skapar jag fredagskänsla

När arbetsveckan är över och det äntligen blir dags att ta helg så har jag en liten slags rutin som jag brukar följa för att skapa en riktig mysig fredagskänsla. Läs vidare om ni är nyfikna på hur den kan se ut!

Arbetsveckan är äntligen slut

Som egenföretagare bestämmer jag själv över mina arbetstider och jag försöker att göra så lite jobb som möjligt på helgen. Så när klockan börjar närma sig 17:00 på fredagen stänger jag ner allt som har med jobbet att göra på datorn. Då finns det inget mer jag kan göra för att påverka veckans resultat – jag har kanske inte gjort allt jag kunnat totalt sett men nu är det dags att sätta ett avslut för denna arbetsvecka. Så jag byter jag om till skönare kläder, ofta leggins och någon långärmad mjuk tröja.

Tända ljus för en mysig stämning

När det börjar mörkna på kvällen tänder jag ett doftljus för att skapa en mysig stämning. Jag har några jag varierar mellan, beroende på mitt humör. Ibland blir det blommigt, ibland vaniljigt och ibland något som doftar lite mer lätt och fräscht. Just doftljus påverkar mig mycket – det är ett tecken på att det är dags att slappna av och bara få vara. Jag associerar det med helg, helt enkelt!

Dags att laga en god middag

På fredagkvällen tar jag mig tid att laga och äta en god middag. Det blir mat som kräver lite mer anstängning än vardagsmiddagarna och som dessutom är mycket godare. Jag lagar alltid många portioner och frysen in resterna så de blir lunch till en annan dag. Ofta fotar jag också min middag och skickar bilden till min syster, så gör hon likadant – på så sätt ger vi varandra inspiration till framtida middagar.

Serie eller film och gott godis

Efter middagen sätter mig i soffan och kryper ner under en mysig filt. Det är nu dags att vila ögonen på någon film eller serie. Medans jag tittar så äter jag något gott; det brukar bli godis men det kan också bli glass eller något hembakat, till exempel kladdkaka, istället. På fredagskvällar tillåter jag mig själv att stanna uppe så länge jag vill – jag får ju gå upp när jag vill dagen därpå – men jag brukar förflytta mig till sängen vid midnatt ungefär.

Har ni några speciella saker ni gör för att skapa fredagskänsla? Dela gärna med er i kommentersfältet nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *