Så skapar jag fredagskänsla när arbetsveckan är över

Så skapar jag fredagskänsla

När arbetsveckan är över och det äntligen blir dags att ta helg så har jag en liten slags rutin som jag brukar följa för att skapa en riktig fredagskänsla. Läs vidare om ni är nyfikna på hur den kan se ut!

Arbetsveckan är äntligen slut

Som egenföretagare bestämmer jag själv över mina arbetstider och jag försöker att göra så lite jobb som möjligt på helgen. Så när klockan börjar närma sig 17:00 på fredagen stänger jag av datorn. Då finns det inget mer jag kan göra för att påverka veckans resultat – jag har kanske inte gjort allt jag kunnat totalt sett men nu är det dags att sätta ett avslut för denna arbetsvecka.

Tända ljus för en mysig stämning

När det börjar mörkna på kvällen tänder jag ett doftljus för att skapa en mysig stämning. Jag har några jag varierar mellan, beroende på vilken doft jag är sugen på. Ibland blir det blommigt, ibland vaniljig och ibland något som doftar lite mer lätt och fräscht. Just doftljus påverkar mig mycket – det är ett tecken på att det är dags att slappna av och bara få vara. Jag associerar det med helg, helt enkelt!

God middag och trevlig pratstund

På fredagkvällen tar jag mig tid att laga och äta en god middag tillsammans med resten av familjen. Det blir mat som kräver lite mer anstängning än vardagsmiddagarna och som dessutom är mycket godare. Vi lagar alltid många portioner så det blir rester till en annan dag. De här familjemiddagarna är en chans att ventilera och diskutera det som hänt i veckan. Vi försöker att inte prata om jobb, vilket jag har haft lite svårt för sedan jag startade företaget eftersom det nu är en så stor del av mitt liv.

Serie eller film och gott godis

Efter middagen går jag till mitt sovrum, byter om till sköna sovkläder, kryper ner under täcket och knäpper på tv:n. Det är nu dags att vila ögonen på någon film eller serie. På fredagskvällar tillåter jag mig själv att stanna uppe så länge jag vill – jag får ju gå upp när jag vill dagen därpå. Medans jag tittar på tv äter jag något gott – det brukar bli godis, men eftersom jag utmanar mig själv genom tre månader utan godis så kan det bli glass eller något hembakat, till exempel kladdkaka, istället.

Har ni några speciella saker ni gör för att skapa fredagskänsla? Dela gärna med er i kommentersfältet nedan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =