När jag säger pizza så tänker väl de flesta på sådan där man köper från pizzerian, eller hur? Men jag tycker faktiskt att hemmagjord pizza är godare – den smakar mer och är inte lika slaskig. För två år sedan hittade jag ett recept på pizzabotten som inte kräver jäst. Annars tycker jag att det skulle vara jobbigt att behöva knåda degen, låta den jäsa och sedan rulla ut den. Nu behöver man bara blanda allt, lägga på fyllningen och ställa in i ugnen. Det går jättefort!
HEMMAGJORD PIZZA |
|
2 dl vetemjöl |
Blanda de torra ingredienserna. Häll i oljan och filmjölken/mjölken. Arbeta till en fin smidig deg. Platta ut på en plåt, riktigt tunt ska det bli. Lägg på de saker du vill att din pizza ska ha, förslag finns nedan. Toppa med riven ost. Grädda i 12 – 15 minuter på 200 – 225 grader. Receptet ger 2 portioner. |
Tips på fyllning
1. Krossade tomater, skivade champinjoner på burk, ruccolasallad, skivad mozzarellaost och salami.
2. Krossade tomater, skivade champinjoner på burk, strimlad kassler i bitar, ananasbitar på burk.