Active April – uppföljning

active april caroline wm

Nu är min april-utmaning, Active April, över. Utmaningen gick ut på att fundera på vad som känns lagom för mig angående mat och träning. Jag vill leva hälsosamt och vara en aktiv person, äta bra och samtidigt god mat. Att vara öppen för variation och spontanitet samt njuta. Hur skulle jag få detta att kännas som en livsstil, en rutin, istället för ett kortsiktigt projekt? Vad känns lagom?

Träning

Utmaningen började bra med ett styrkepass med hantlar som kändes riktigt härligt men sedan tappade jag lusten för träning. Jag fick i samma veva ett nytt jobb i Eskilstuna och upplevde att jag inte hade tid att träna men jag var fortfarande riktigt träningssugen. Jag blev förkyld och känner mig fortfarande (en månad senare) inte riktigt bra. Jag vill inte träna när kroppen inte är helt 100% men jag gillar inte att ha så här långa träningsuppehåll.

I april lyckades jag träna endast fyra tillfällen, det tycker jag är dåligt. Jag vill satsa på minst 2 ggr/vecka, helt mer, men även vardagsmotionera mer genom att t.ex. cykla till bussen på morgonen och sedan hem på kvällen (totalt 10 km). Jag ska passa på att träna under helgen, eftersom jag då är ledig från jobbet.

Mat

Jag har försökt undvika att dricka läsk och har faktiskt märkt en skillnad. Jag känner mig inte lika uppblåst och gasig så detta ska jag fortsätta med. Men det där med godis och choklad har varit svårt. Jag älskar verkligen choklad och lyckades i somras undvika det i tre månader. Då började jag tills slut ifrågasätta hur länge jag skulle göra det – någon gång skulle jag väl få unna mig? Och jag har också provat tvärtom: att inte förbjuda mig själv och unna mig någon gång i veckan. Men det slutade med att jag smockade i mig en hel chokladkaka en kväll, inte alls bra. Så den där balansen för vad som är lagom letar jag fortfarande efter.

Sammanfattning

Nu vet jag lite mer hur jag vill ha det och mitt nästa mål är att testa på lite hur jag skulle kunna få det att bli så. Att t.ex. prova att cykla till bussen varje dag i en några veckor för att känna på det, att fortsätta undvika läsk för att känna mig bättre i magen och att hitta en rutin som känns bra. Jag ska ta en vecka i taget, testa, känna efter och utvärdera – är detta ett sätt som fungerar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *