Årets första vecka

Nu är den första veckan i det nya året snart avklarad. Jag mjukstartade januari lite genom att ta det väldigt lugnt, äta mycket godis och spendera tid med familjen. Även om jag älskar när det blir ett nytt år så har jag fått påminna mig själv om att nystarter kan ske närsomhelst, inte bara vid nyår, och att det är ibland är bättre att ta det lugnt i början istället för att ställa för höga krav på sig själv.

”Jag ska bara få ordning på kaoset innan det blir ett nytt år…”

Faktum är att jag  började känna mig stressad veckorna innan nyår. Det var några saker som jag ville få ordning på – papper på skrivbordet som borde sorteras, filer och mappar på datorn som borde rensas igenom, information som borde sammanfattas, för att inte tala om andra saker i livet som borde omstruktureras – och det skulle vara så skönt att få detta klart innan det blev ett nytt år. Men ni hör ju hur det låter; det var helt orimligt att genomföra allt detta på så kort tid.

Nu har det gått en vecka och bara för att jag bestämde mig för att ta tag i de där sakerna någon annan gång så har jag inte varit helt sysslolös.

Så här har min första vecka sett ut

Månadens momsdeklaration måste fortfarande skickas in så det har jag gjort och jag har även lagt in påminnelser i kalendern för årets kommande deklarationer. Min gamla Bullet journal tog slut precis efter nyår (så skönt!), så jag har börjat på en ny och gillar verkligen upplägget jag fått till. Efter att inte ha publicerat nytt innehåll på bloggen på ett tag så skrev jag ihop och publicerade en årssammanfattning över 2018. Jag har sammanställt 2018 års statistik över bloggen och mina sociala kanaler inför ett kommande blogginlägg och i fredags beställde jag lite nya möbler – ett matbord, fyra stolar, en skänk/tv-möbel samt en sittpuff.

Jo, och så avslutade jag veckan med att spendera en halvdag med mensvärk i sängen samtidigt som jag plöjde igenom några avsnitt av en serie som jag började titta på innan nyår, The Magicians. Sedan skrev jag det här blogginlägget och åt upp de sista polkagrisarna som blev kvar från i julas.

Måndag igen imorgon, och då börjar det nya året på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *